Mehmet Şen
HER FESTİVAL YEREL BELEDİYE BAŞKANIN BAYRAK DEVRİNİN BAŞLANGIÇIDIR

Kiraz Festivali her yıl geleneksel olarak Haziran ayında yapılan bir etkinliktir. Tekirdağ Kiraz Festivali ilk defa 1962'de “Kiraz Cümbüşü” adı altında kutlanmaya başlanmıştır. 1964'te Kiraz Bayramı'na dönüşmüştür.

Bu yıl 57. Yılı büyük bir coşkuyla kutlanan kiraz festivaline vatandaşlar tarafından çok yoğun bir ilgi vardı.Festival her yıl daha farklı anlayış ve etkinlikler ve konseptlerle kutlandı. Tabi ki kutlamalar da . dönemin bütçeleri ve vatandaşların ilgilerine bağlıdır.

Tabi ki her yıl düzenlenen festival ilde bulunan yerel yöneticilerinde bir veda niteliğinde sayılır. Neden Derseniz  Bir Belediye Başkanı 4 yada 5 yıl seçildiğini düşünün Bu yıl yapılan kiraz festivallide Tekirdağ’ımızın Yıllardır Eski Tekirdağ Belediyesi olarak bilinir Kiraz festivali yıllardır Tekirdağ Belediyesi olarak yapıldı. Yalnız değişen Kuruluş Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2011 yılına ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları dikkate alınarak ve 12 Kasım 2012 tarihi itibarıyla büyükşehir yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek 6360 sayılı kanun olarak yasalaşması ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulmuştur.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra Mecburen ilçe Belediyesi kuruldu.

2012 yılına kadar Tekirdağ Merkez İlçe olarak kayıtlara geçen çalışma sahası, 06 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazetede yürürlüğe giren ve 22 Mart 2013 tarihinde yapılan değişiklikle son halini alan 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunuyla büyükşehir niteliği kazanmış ve Süleyman paşa ismini almıştır.Evet kurulduğundan bu yana Süleyman paşa kurucu Belediye Başkanı Ekrem EŞKİNAT oldu ve o dönem  Süleyman Paşa  ilçe Belediyesi altında kiraz festivali kutlandı.

BAŞKANIN VEDA FESTİVALİ DE OLABİLİR

Bu Yılda Kutlanan festivalde Belki şu anki Belediye Başkanın veda festivali de olabilir. Neden mi? Dersiniz Çünkü Yerel seçimler 2024’ te ve Bu dönem ki Süleyman paşa Belediye  Başkanı Cüneyt Yüksel Bir kere Aday gösterilebilecek mi Hadi gösterildi. Seçilebilecek mi?

Evet Kum gider izi kalır derler ya festivaller önemli ve Bu yıl düzenlenen 57. Kiraz festivali bir bayrak yarışı Yani kısacası 1964 tan buyana Tekirdağ’ın bir gururu gelmiş Gecmiş tüm belediye Başkanlarına Teşekkür gazetem adına vefat edenlere ise mekanı cennet olsun derken Gelecek Yıllara güzel bir anı ve etkinliktir festivaller

Festivaller Bayrak Yarışıdır 1962 yılından Bu yana kiraz cümbüşü olarak Başlayan ve 1964'te Kiraz Bayramı'na dönüşmüştür ve daha sonra her yıl isim değiştirerek şu anki adı ile kiraz festivalidir.  Nice yıllara festivalimize diyorum

Yayınlanma Tarihi : 2023-6-10 21:32:37
Okunma Sayısı : 595
fhgfh

Mehmet Şen Diğer Yazıları