Mehmet Şen
TEKİRDAĞLI İŞ ADAMIN BAŞARISI Çukurova Bölgesel Havalimanı Yatırımlarını Yapan Tekirdağlı İş Adamı

Evet Tekirdağlı Bir işadamının Başarısı diyorum Çünkü Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımlarını yapan Süleyman Kozuva dır. İşte Bu Yatırımları yerinde inceemek için ve Başarısına şahit olmak için,Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nin koordinasyonuyla iş adamı Süleyman Kozuva’nın destekleriyle Adana ve Mersin’e giden Tekirdağlı gazeteciler  den biri olarak yaptığı çalışmalar hakkında hem bize Adana ve Mersin’deki  Basın mensupları meslektaşlarımız  ile birlikte, Çukurova bölgesinde bulunan ve Çerkezköylü iş insanı Süleyman Kozuva’nın yapımını üstlendiği Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımlarını yerinde izleyerek hem sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi. Benim şahsı olarak en çok sevindiğim olay Bunu Bir Tekirdağlı bir iş adamının yapması beni ve benle gelen arkadaşlarımızı gururlandırdı.Neden derseniz devasa bir iş istihdam ve ekomıye vericek katkısını düşündünüzde çok katkısı olduğunu okuyucuarımızda anlar .

Peki Tekirdağlı olan Bu işadamı Süleyman Kozuva Kimdir ?

6 Eylül 1970'e Çerkezköy'de doğdu. İlkokulu Atatürk İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise öğretimimi ise Çerkezköy Lisesi'nde tamamladı. Aile şirketlerindeki yöneticiliğinin yanı sıra 2009-2012 yılları arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinde Meclis Başkan Yardımcılığı yaptı. 2013'te gerçekleşen oda seçimi sonrasında ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 2013-2017 yıllan arasında Kapaklı 0S8 Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 2018'de yapılan seçimle ikinci kez Oda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi halen bu görevimi yürütmekte. 2018 de TOBB seçimli genel kurulunda ise Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği görevine seçildi.
Süleyman Kozuva, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Tekirdağ Çerkezköy Belediye Başkan Adayı oldu.

Çukurova  Bölgesel Havalimanı yatırımlarını yapan Süleyman Kozuva,çok net ve çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Terminal binası 1. etap 60bin metrekare ve 2. etap 25bin metrekare ile toplamda 85bin metrekare tamamlandı, 3. etabın biten kısmı ile beraber tamamlanan kısım 103bin metrekare.

Yapımına devam edilen 3. etabın bitmesiyle beraber 110bin metrekare alana çıkacak.

-Yıllık hedeflenen yolcu sayısı 12 milyon.

-Türkiye'de kargoda ikinci büyük hub olacak. Yolcu taşımada 4. büyük havalimanı.

Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacak.

-2 pist, 1 adet yolcu apronu, 1 adet kargo apronu ve 1 adet özel uçaklar apronu bulunacak. Vatandaşa rahat ve konforlu hizmet vermek için 52 adet bilet check-in bankosu yer alacak.

-Yurt dışına gidecek vatandaşlar ve

Türkiye'ye gelecek misafirler için 10 adet gidiş katında 12 adet giriş katında olmak üzere toplamda 22 adet pasaport bankosu bulunacak.

-Projede bin 68 araçlık kapalı, 26 açık otobüs parkı ve 60 açık taksi parkı olmak üzere toplamda bin 154 araçlık otopark hizmet verecek olup bununla birlikte diğer destek birimlere ait binalarda bulunan otoparklarla bu sayılar çok daha artmaktadır.

-Havalimanımız, bir adet 60 metre genişliğinde, 3 bin 500 metre uzunluğunda ana pisti; bir adet 45 metre genişliğinde, 3 bin 500 metre uzunluğunda yedek pisti; taksi yolları ile özel, kargo ve yolcu olmak üzere yaklaşık 50 uçağa hizmet verebilecek apronlara sahip.

-Proje, %85 oranında tamamlandı. Dedi .Süleyman Kozuva’nın  verdiği bilgiler de son olarak Bölgeye çok şey katacağına inanıyorum dedi. Tekirdağ dan gelen Basın mensuplarına da teşşekkür etti.işte Bu yüzden Tekirdağlı bir iş adamının almasın da mutluyum .

 

Yayınlanma Tarihi : 2022-10-25 22:43:58
Okunma Sayısı : 992
fhgfh

Mehmet Şen Diğer Yazıları