Ustadan Çırağa Türk Müziği Söyleşileri
Ustadan Çırağa Türk Müziği Söyleşileri
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından konuşmacı olarak Klarnet Sanatçısı Serkan Çağrı’nın katıldığı online “Ustadan Çırağa Türk Müziği Söyleşileri Dügah” düzenlendi.
Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Haluk BÜKÜLMEZ Moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU söyleşi öncesi bir konuşma gerçekleştirerek, “Ülkemizin yetiştirdiği en önemli virtüözlerden biri bugün konuğumuz, bizi kırmayarak konuğumuz olduğu için ve kendisinden çok değerli konuları öğreneceğimiz için çok teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER ise konuşmasında “Üniversitemiz 2006 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen ritmini daha yükseklere çıkartabilmek için her dalda kendisini söz edilebilir hale dönüştürmeye çalışıyor. Şüphesiz bunlardan bir tanesi de müzik. Bu müzik alanında önce bizim kendi kökenlerimizden gelen müzik konularında öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi daha sonra batı kaynaklı müzik öğretilerinin öğretilmesi ve sonuçta bir armoni yaratarak bu yönde ilerlemelerini önemsiyorum.” dedi.
Programın moderatörü Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Haluk BÜKÜLMEZ, gerçekleştirilen söyleşinin konservatuvar öğrencileri ile Türk Müziği alanındaki değerli icracıları bir araya getirerek bu icracılardan feyiz almalarını sağlamak olduğunu belirterek “Türk Müziği Devlet Konservatuvarı olarak bu alanda bahsi geçen icracıların değerini korumak böylelikle Türk Müziğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Klarnet Sanatçısı Serkan ÇAĞRI söyleşide Trakya topraklarının, sanat ve müziğin gelişimi konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu ancak; bu bölgenin icracılarının mesleklerini yerelden evrensele taşımaları gerektiğini kaydetti. Serkan ÇAĞRI “Özellikle Türk Müziğinin daha fazla insan ulaşması lazım. Sanatçılarımızın Dünya Müzik Kütüphanesinde daha fazla yer bulması çok önemli. Bu açıdan siz genç arkadaşlarıma büyük işler düşüyor.” dedi.
Okunma Sayısı : 743