‘Üniversite-Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe’ Projesinin İmzaları Atıldı

‘Üniversite-Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe’ Projesinin İmzaları Atıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları ve Türkiye Gençlik Vakfı ortaklığında hayata geçireceği ‘Üniversite-Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe’ projesinin uygulama imzaları atıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı merkez binasında yapılan imza töreninde imzaları Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı adına da Genel Sekreter Mahmut ŞAHİN attı.

İmza töreninde açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Üniversite-Sanayi işbirliği her zaman önem verdiğimiz bir husustur. İstihdama yönelik böyle projelerin artarak devam etmesini diliyorum. Projenin gerçekleştirilmesine katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Trakya’da mesleki öğretimin geliştirilmesine özel bir önem verdiklerini söyledi. Geçen yıl çıktıkları program ile Trakya’da bulunan 19 okulun altyapısını çağımız koşullarına uyacak şekilde yenilediklerine vurgu yapan ŞAHİN, program kapsamında yaklaşık 5.000.000 TL kaynak aktardıklarını vurguladı. 

‘Üniversite-Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe’ projesi ile Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine tahsisli atıl bir binanın tadilatının gerçekleştirilerek CNC, talaşlı imalat ve makine bakım, mekatronik ve otomasyon, teknoloji ve tasarım atölyeleri ve İcathane’nin oluşturulması suretiyle bölgenin ihtiyacı olan bir mesleki eğitim merkezinin kurulması amaçlanıyor. Uygulama süresi 18 ay olacak projenin toplam bütçesi 1.800.000 TL olacak ve bu bütçenin 1.400.000 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.

Bu kapsamda, Çorlu ve Çerkezköy çevresinde bir mesleği olmayan lise ve meslek yüksekokulu gençlerinin alanında uzman eğitimciler tarafından ücretsiz olarak verilecek meslek edindirme eğitimleri ile yetiştirilmesi ve bu kişilerin sanayide aranan, yüksek vasıflı teknik elemanlar olarak istihdam edilmesi hedeflenmektedir.

Protokolde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Çorlu Mühendislik Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Savaş DALMIŞ ve Çorlu Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Şeniz ÖZHAN da bulundu.

Yayınlanma Tarihi : 2020-11-2 23:56:05
Okunma Sayısı : 608
oıo