TOBB TÜRKİYE KOZMETİK VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SANAYİ MECLİSİ TOPLANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Meclis Başkanı Ahmet Pura ile birlikte kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımı ile video konferans yöntemiyle gerçekleşti.

Toplantıya; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sevil Azak Sungur, Kozmetik Denetim Daire Başkanı Sibel Gürer, Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Ömer Faruk Kuru, Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Fatih Topuz, Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin, Reklam Kurulu Daire Başkanı Erdem Biçer, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Başkanı Zafer Saoylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri katıldı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek, toplantı gündeminde sektörün gelişimi için önemli konuların olduğunu belirterek alınacak kararların hayata geçirilmesi için takibinin sağlanacağını vurguladı.

Meclis Başkanı Ahmet Pura ise, yoğun gündemle toplanan Meclis Üyelerine teşekkürlerini ileterek, Kamu ile işbirliği içinde güzel çalışmalara imza atan bir sektör olduklarını ifade etti. Toplantının başında sektörün taleplerini içeren hususlara değinen Meclis Başkanı Pura, TİTCK yetkisindeki biosidal ürünler tip-1 ve 19 ruhsat yenilemeleri, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü yetkisindeki biosidal ürünler, akredite laboratuvarlar konusu, tıbbi cihazlar reklam yasakları, kozmetiklerdeki taksit yasağı, Klinik Araştırmalar Yönetmeliği uygulamalarındaki sıkıntılar ile sahte, kaçak ve taklit ürünlerle mücadele kapsamında Kamu yetkililerinin desteğinin çok kıymetli olduğunu ifade etti.

-HAK akreditasyon hizmetlerini kozmetik alanına da taşıdı

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Başkanı Zafer Soylu, Kurumun faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak yeni alanlarda akreditasyon hizmetleri verileceğini, bu alanlardan birisinin de kozmetik sektörü olduğunu vurguladı.

Deterjanlar Hakkında Yönetmeliğin Avrupa Birliği Mevzuatı ile uyumlu olarak güncellenmesi hakkında değerlendirmede bulunan Üyeler, uyum sürecinin başarılı bir şekilde yönetildiğini belirterek Kamu yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.

Kozmetik Ürün Sektörü Mevzuat Gelişmeleri Hakkında Değerlendirmede bulunan Üyeler, Kozmetik Ürünlere Dair Yönetmelik Taslağı, Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kozmetik ürün başvurularını ve Kozmetik Ürün ve Hammaddelerinin Etkinlik ve Güvenlilik Çalışmaları ile Klinik Araştırmaları Hakkında Yönetmelik’i değerlendirdi. Kozmetik Yönetmeliğinin taslak aşamada olduğunu söyleyen temsilciler, Tebliğler ile zenginleştirileceğini ifade ederek, Taslağın yurtdışı versiyonunun Türkiye’deki versiyonla farklılık gösterdiğini belirtti. Sektör için önemli bir konu olan ÜTS’de ürün özelliklerinin, iddiaların ve ambalajları ile bilgilerin sunulduğu belirten Üyeler, veri gizliliğinin endişe yarattığına değinerek bildirim ve süreçlerin hızlanmasını da memnuniyet verici bir husus olarak dile getirdi.

Yayınlanma Tarihi : 2021-10-16 00:12:58
Okunma Sayısı : 648
oıo