TEKİRDAĞ İŞGÜCÜ PİYASASININ NABZINI TUTMAK İÇİN İŞKUR SAHAYA İNİYOR
TEKİRDAĞ İŞGÜCÜ PİYASASININ NABZINI TUTMAK İÇİN İŞKUR SAHAYA İNİYOR
TEKİRDAĞ İŞKUR’UN İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI TEK TEK İŞVERENLERİ ZİYARET EDEREK İŞGÜCÜ PİYASASININ DURUMUNU VE GELECEKTEKİ İHTİYAÇLARINI BELİRLEYECEK
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde çalışan iş ve meslek danışmanları 02 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arasında İşgücü Piyasası Talep Araştırması için sahaya çıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) veri tabanında 2+ istihdamlı işyerlerinden örneklem yöntemi ile belirlenen 17 farklı sektörde 1.500 işyeri ziyaret edilerek şu an ki durumları ve gelecek beklentileri belirlenecek.
Tekirdağ’ın tamamında gerçekleştirilecek araştırma ile ilin işgücü yapısı, sektörel bazda çalışanların meslek ve cinsiyete göre dağılımı, temininde güçlük çekilen meslekler ve nedenleri, mesleğe göre talep edilen eğitim ve beceriler gibi birçok alanda veri derlenecek.
Araştırmanın amacı ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen; “Bu çalışma ile yerel düzeyde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması; istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerin belirlenmesi ve aktif işgücü hizmetleri kapsamında eğitim düzenlenecek mesleklerin saptanması amaçlanmaktadır” dedi.
ESEN: “BİR AY İÇİNDE 1500 İŞYERİ ZİYARET EDECEĞİZ”
Araştırma kapsamına giren işyerlerinin TÜİK tarafından Tekirdağ’da bulunan 2+ istihdamlı işyerleri içinden örneklem yöntemi ile seçildiğini belirten Esen; Türkiye’nin bütün illeri ile eşzamanlı olarak 02 Nisan – 11 Mayıs arasında sahada olacaklarını. Araştırma konusunda deneyimli İŞKUR’un İş ve Meslek danışmanlarının 1.500 işyerini tek tek ziyaret edeceğini belirtti.
İŞVERENLERİN İHTİYAÇLARI TESPİT EDİLECEK
İşverenlerin araştırmaya hassasiyet ile yaklaşmasının çok önemli olduğunun altını çizen Esen; İşyeri Bilgi Formlarının doldurulması, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 21. Maddesi gereği bir zorunluluktur. Ancak araştırma işverenlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek ve onlara yardımcı olmak amacıyla yapıldığından, çalışma kapsamına alınan tüm işverenlerimizin gerekli desteği sağlayacağına inanmaktayız.” dedi.
TEKİRDAĞ İŞGÜCÜ PİYASASININ HARİTASINI ÇIKARILACAK
Araştırmanın sonucunda elde edilen veriler uzmanlar tarafından rapor halinde basılarak kamu kurum ve kuruluşları, işverenler, eğitim kurumları, meslek odaları, ajanslar, sivil toplum kuruluşları ve diğer işgücü piyasası aktörleri ile paylaşılacağını dile getiren Esen; Basılacak raporun; Tekirdağ işgücü piyasasının haritasını sunacağı ve gelecek için yol gösterici olacağına dikkat çekti.
Okunma Sayısı : 578