Tekirdağ’ın Eğittim Sorununu Meclise Taşıdı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı Hamşıoğlu, seçim kampanyasında Tekirdağlılara verdiği söz doğrultusunda, TBMM’ye sunduğu ilk soru önergesinde Tekirdağ’da “depreme dayanıksız” olduğu iddiasıyla yıkılan okulların durumunu sordu. 

ÇOCUKLAR OKULLARINA NE ZAMAN KAVUŞACAK

Kampanya döneminde çektiği kısa videolarla ve katıldığı TV programlarında da konuyu sık sık gündeme getirmeye çalışan  Hamşıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle verdiği önergede de, 2019 yılından itibaren yıkılan okulların bir bölümünün akıbetinin halen belirsiz olduğunu hatırlattı. 

Kalabalık sınıfların eğitim kalitesinin düşmesine, ikili öğretime dönülmesi ve öğretimin sabah karanlığından akşam karanlığına uzanan saatleri kapsamasının ulaşım ve güvenlikte sıkıntıya, mevcudun fazlalığının okul içi düzen ve disiplinin sağlanamamasına, temizliğin aksamasına, hijyen koşullarının yerine getirilememesine yol açtığına dikkat çeken Hamşıoğlu, yeni Milli Eğitim Bakanı’na “Bakanlığınızın, 2023-2025 eğitim öğretim yılında aynı sorunların yaşanmaya devam etmemesi için yapmış olduğu somut bir hazırlık var mıdır? Tekirdağ’da yaşayan öğrenciler yeni öğretim yılına kendi okullarında başlayabilecekler midir?” Diye sordu. 

YENİ DERSLİKLER DE EKLENECEK Mİ 

Hamşıoğlu’nun konuyla ilgili diğer soruları şunlar oldu: 

“Tekirdağ’daki okulların depreme dayanıklı olup olmadığıyla ilgili tespit çalışması tümüyle tamamlanmış mıdır? Bu çalışma özel okulları da kapsamakta mıdır? Şu ana kadar dayanıksızlık tespiti yapılan okullara yeni dönemde yenilerinin eklenmesi söz konusu mudur? Bugün itibarıyla depreme dayanıksız olduğu için boşaltılmış, yıkılmış, yıkılmayı ve güçlendirilmeyi bekleyen kaç okul vardır? Kaçı devlet okulu, kaçı özel okuldur? 

Yıkılan okulların kaçının yerine yenisi yapılmıştır? Yapılması planlanan kaç okul vardır; kaçının ihalesi tamamlanmış, kaçı onay bekler durumdadır? Kaçı yeni öğretim yılına yetiştirilebilmiş olacaktır? 

Yıkılan her okulun yerine yenisi yapılacak mıdır? Birleştirmeye gidilmesi planlanan okul var mıdır? Yıkılanların yerine yapılacak olanlar dışında sıfırdan yeni okul projesi var mıdır? Varsa kaç yeni okul planı vardır? Ne zaman başlanıp, ne zaman bitirilmesi planlanmıştır? 

İç göç dolayısıyla, Tekirdağ’ın nüfus artış hızı düşünüldüğünde; yıkılan okulların yenileri derslik sayısı arttırılarak mı yoksa eski projeleri doğrultusunda mı yapılacaktır?”

Yayınlanma Tarihi : 2023-6-21 20:06:54
Okunma Sayısı : 402
oıo