Öğrenciler Cam Yeniden Cam ile geri dönüşüme renk kattı
Tekirdağ Süleyman Paşa Belediyesi, Şişecam Topluluğu ile birlikte geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla ‘Cam Kumbara Boyama’ etkinliği gerçekleştirdi. ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında etkinliğe Süleymanpaşa’da bulunan 5 okuldan 64 öğrenci katıldı. Öğrenciler etkinlikte, cam kumbaraları rengârenk boyayıp yeniden tasarlayarak geri dönüşüme katkıda bulundu.
Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek isteyen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu ile birlikte ‘Cam Kumbara Boyama’ etkinliğinde bir araya geldi.
5 OKULDAN 64 ÖĞRENCİ KATILDI
Geri dönüşümde farkındalığı artırmak için hayata geçirilen projede ‘Cam Yeniden Cam’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi işbirliğiyle ‘Kumbara Boyama Etkinliği’ düzenledi. Süleymanpaşa da bulunan 5 okuldan 64 öğrencinin katılım gösterdiği etkinliğe Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da katıldı.
GÜRAL: “AMACIMIZ CAMIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ İLE İLGİLİ FARKINDALIK YARATMAK”
Güral etkinliğe cam kumbarası boyayarak katkı verirken yaptığı açıklamada; “Cam yeniden cam projesi” çerçevesinde çocuklarımız ile cam kumbara boyama etkinliğindeyiz. Oldukça güzel ve eğlenceli vakit geçiriyoruz. Amacımız camın geri dönüşümü ile ilgili farkındalık yaratmak. Şişecam ile birlikte düzenlediğimiz bu projede bugün amacımıza ulaşmış bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Katılımcılar, boyadıkları cam kumbaralarıyla cam geri dönüşümünün önemine dikkat çekti. Keyifli ve yaratıcı bir atmosferde gerçekleştirilen Kumbara Boyama etkinliğinde katılımcılar tarafından tasarlanan cam kumbaraları, Süleymanpaşa bölgesinde kullanılarak, geri dönüşüme katkı sağlanacak.
CAM YENİDEN CAM PROJESİ
Şişecam Topluluğu’nun camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında hayata geçirdiği Cam Yeniden Cam projesi kapsamında bugüne kadar toplanan cam atık miktarı 951 bin tona ulaştı. Toplam 24 ilde 163 ilçe belediyesiyle iş birliği içinde yürütülen proje kapsamında bugüne kadar:
• 19 bin adet cam kumbarasını belediyelerin kullanımına sunuldu.
• 250 binin üzerinde ilköğretim öğrencisine farkındalık eğitimi verildi.
• Farkındalık etkinlikleriyle üç milyon kişiye camın geri dönüşümünün önemini anlatıldı.
BİR CAM ŞİŞE, BİR BİLGİSAYARI 25 DAKİKA ÇALIŞTIRIYOR
Cam üretiminde yüzde 10 oranında cam kırığının girdi olarak kullanılması, hammaddenin yüzde 12, enerjinin yüzde 2,5 ve karbon emisyonlarının ise yüzde 5 oranında azaltılmasını sağlıyor. Hiçbir kalite kaybına uğramadan yüzde 100 geri dönüştürülebilen bir ambalaj malzeme olan cam ile bir adet cam şişe üretmek için girdi olarak bir adet cam şişe atığı kullanmak yeterli oluyor. Bir adet cam şişeyi geri dönüştürerek bir bilgisayarı 25 dakika, bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar da elektrik tasarrufu sağlanabiliyor.
Okunma Sayısı : 587