TEKİRDAĞSPOR’A BÜYÜK DESTEK SAGLANDI

Tekirdağ Spor Kulübü’nün 52. yıl Birlik Yemeği görkemli bir törenle gerçekleşti. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başta olmak üzere iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri ile bürokratların katıldığı gecede, kulübe 592 bin TL’lik bağış toplandı.

  

Tekirdağ Spor Kulübünün kuruluşunun 52. yıldönümü dolayısıyla Ramada Otel’de düzenlenen birlik yemeği programı, Tekirdağ spor sevdalılarını buluşturdu.  

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla gerçekleşen programa, Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, MHP İl Başkanı İlker Yücel, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin başta olmak üzere il protokolü ile iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

 

 

“TEKİRDAĞSPOR’UMUZUN 52. YILI KUTLU OLSUN”

 

Programın açış konuşmasını yapan Tekirdağ Spor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru, 1967 yılında Fethi Mahramlı’nın girişimleriyle kurulan Tekirdağspor’un 52. yılını kutladığını anımsatarak, geçmişten günümüze kadar kulüpte yöneticilik yapmış ve futbol oynamış tüm Tekirdasporlular’ı saygıyla yad etti.
Kuru, Tekirdağspor’un 11 ilçenin kulübü olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen hak ettiği noktada olmadığını söyledi.
Kulübün maddi sıkıntılarla baş etmeye çalıştığına vurgu yapan Kuru, şunları söyledi: “Yaşadığımız tüm maddi olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz haftalarda lider olduk. İnşallah 2. devrede, takımımıza alacağımız 4-5 futbolcu ile birlikte kulübümüzü, hedeflediğimiz yere taşıyacağız. U14 ve U16 takımımız Tekirdağ şampiyonu oldu. Şimdi Marmara Şampiyonasında şampiyonluğu hedefliyoruz. Başarılı çocuklarımız belki de ileride süper ligde oynayacak futbolcularımız olacaktır.”
Kuru, kulubün tesis ihtiyacının bulunduğunu anımsatarak, “En büyük eksikliğimiz tesis. Futbolcularımızın soyunma odası, yatacak yeri yok. En kısa zamanda takımımıza, kulübümüze yakışacak bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Cüneyt Yüksel’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Bu güne dek verdiği tüm sözleri tuttu. Allah razı olsun.” 

 

“MECLİS BAŞKANIMIZ KÖY TURNUVALARINDA TEKİRDAĞSPOR FORMASIYLA SAHAYA ÇIKTI” 

 

Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un, geçtiğimiz aylarda kırsal mahalleler arasında düzenlenen futbol turnuvasına katılarak sahaya Tekirdağspor formasıyla çıktığını işaret ederek, şöyle devam etti: “Kendisinin Tekirdağ spor ve sarı siyah renklerine sevdasını biliyoruz; gösterdikleri teveccüh ve destekten ötürü de Şentop hocamıza ve onun nezdinde milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.”

 

 

Kuru, düzenlenen birlik yemeği programının takım oyuncuları ve yöneticiler için büyük moral olduğunu söyleyerek, “BAL liginden amatöre dönmemek üzere profesyonel liglere yelken açıyoruz.” dedi. 

 

YÜKSEL: “TEKİRDAĞSPOR’UMUZA 50 GÜNDE TESİS KAZANDIRACAĞIZ” 

 

Süleyman Paşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, yaptığı konuşmada Tekirdağ spor ‘un, Tekirdağ’ın ve Süleyman Paşa’nın tanıtımı için büyük bir misyon üstlendiğini ve ellerinden geldiğince takıma sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.
Yüksel, “Biz göreve geldiğimizde hocamın bize bir talimatı vardı, (Tekirdağ spora sahip çıkacaksınız) dedi. Biz de taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarak takımımızı bu günlere getirdik elhamdülillah. Şu anda da, Kumbağ yer tespitini yaptığımız alanda kulubümüze tesis kazandırmakla ilgili çalışmalara başladık. Yılbaşından sonra tesislerin yapımını başlamayı hedefliyoruz. Şuan askeriyeden muvafakat bekliyoruz çıkar çıkmaz başlayacağız ve başladıktan 50 gün sonra bitirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

  

YEL: “TEKİRDAĞ’DA SPOR YATIRIMLARI HEPİMİZİ MUTLU EDECEK SEVİYEYE ULAŞMIŞTIR” 

 

 

Milletvekili Mustafa Yel ise Tekirdağ spor 52. Yıl birlik gecesinde, Tekirdağspor sevdalılarıyla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Kalplerimiz büyük bir heyecanla atıyor bu akşam. İnşallah Tekirdağ sporumuz yakın gelecekte aydınlık yarınlara kavuşacak.” dedi.
Sarı siyahlı takımın şu an bulunduğu yeri hak etmediğinin altını çizen Yel, “Biz güçlü bir takımız. 2000’e yakın bir sanayi tesisinin bulunduğu ilde kulübümüzün bu durumda olmasından memnun olamayız. Çok şükür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ilimize 110 milyon TL’lik spor yatırımı geliyor.
Tekirdağ’ımızın hak ettiği yatırımlar hepimizi mutlu edecek seviyeye ulaşmıştır. İnşallah bunun olumlu yansımalarını Tekirdağ sporumuzun gelişiminde de hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

 

 

ŞENTOP: “TEKİRDAĞ İÇİN, TEKİRDAĞSPOR RUHU ETRAFINDA TOPLANMALIYIZ” 

 

Gecenin onur konuğu, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da, Tekirdağ spor’un Tekirdağ için arz ettiği öneme dikkat çekti.
Sporun futboldan ibaret olmadığını ancak; şehrin temsilinde futbol kulüplerinin büyük önem taşıdığını işaret eden Şentop, “Hele ki o futbol kulübünün adı, şehrin ismini taşıyorsa herkesin o ruh etrafında toplanması gerekir.” diye konuştu. 

 

Tekirdağ spor ’un, Tekirdağ için çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Şentop, “Tekirdağ için bir şeyler yapmak istiyorsak, Tekirdağ spor ruhu etrafında toplanmamız önemli. Yarım asırı geçmiş tarihiyle Tekirdağ spor, 1967’de Halk Spor ile Tekirdağ Gençlik  spor ‘un birleştirilmesiyle ortaya çıkmış ve bugünlere gelmiş önemli bir kulüp. Takımımızın tarihine kısaca bakacak olursak, Tekirdağ spor kuruluşundan 10 yıl sonra 2. lige çıkıyor. 7 yıl kadar 2. ligde kalıyor, sonra 3. lige, sonra BAL ligine düşüyor. Bu ligin adı güzel bulunduğu yer güzel değil. Malumunuz futbol amatör ve profesyonel lig diye ikiye ayrılıyor. BAL ise arafta bir yer. Burada çok kalmamak gerekiyor. Ben çocukluğumda hatırlıyorum. O zaman takımın başarısı, kupa alması büyük heyecan yaratmıştı. İnşallah bu yıl hedefimiz 3. ligte oynamak. Bunun için şartlar uygun. 4. sıradayız. 1. ile aramızda 3 puan var. İnşallah bu gece de, futbolcularımız için bir heyecan ve manevi destek olacaktır.” dedi. 

 

“TÜRKİYE’NİN FUTBOL EKONOMİSİ 700 MİLYON EURO İLE DÖNÜYOR” 

 

“Futbol ekonomisi diye bir durum var esasen” diyen Şentop, dünya genelinde futbolun 50 milyar Euro’nun üzerinde bir ekonomiye sahip olduğunu, Türkiye futbol ekonomisi bağlamında ise bu payın 700 milyon euro olduğunu söyledi.
Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: “BAL’daki bir takım olarak Tekirdağspor o anlamda da işin gerisinde. Aslında Tekirdağ’da iyi tarım ve ziraat yapıyoruz. Sanayide de iyiyiz. Peki spor işini niye iyi yapamıyoruz? İşte bu ruhun ortaya çıkması gerekiyor. Bu gece burada asıl olması gerekenler yok. Siyasetçiler yok. Tamam, Tekirdağspor’a Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel sahip çıkıyor; ama başka ilçeler de var, büyükşehir de var. Şehrin takımına sahip çıkmak siyasilerin de iş adamlarının da görevi. Tekirdağ yıllık 13 milyar dolar ülke ekonomisine katkı yapan bir ilimiz. Milli hasılaya bu kadar katkı üreten ilimizde üretim yapan, Tekirdağ sınırları içinde kazanan iş adamlarımızın takımımıza da sahip çıkması gerekiyor. Bu akşam bu programa katılmayan arkadaşlarımız (ben hazırım gelmeme gerek yok) düşüncesiyle hareket etmiş olabilirler. O halde Mülahim bey tek tek ziyaret ederek kendilerinin desteğini alacak.”
Şentop, şehir ve hemşehrilik ruhunu yakalayabilmek adına Tekirdağspor söz konusu olduğunda herkesin bir araya gelebilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Siyasi görüşümüz, ideolojimiz ne olursa olsun Tekirdağlı’lık şuurunun yerleşebilmesi adına bu geceyi bir fırsat olarak değerlendirmeli bir araya gelebilmeyiz.” diye konuştu.

 

 

KULÜBE 592 BİN TL BAĞIŞ TOPLANDI 

 

Konuşmaların ardıdan gecede Tekirdağspor için bağış toplandı.
Yemeğe katılan davetliler, 500 TL ile 75 bin TL arasında değişen bedellerde takıma destek verdi.
Gecede Süleyman Paşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in şahsi olarak 70.000 TL’lik bağışına karşılık 75.000 TL bağışta bulunan Yusuf Gümüş’e, en yüksek bağışı yapan işadamı olması dolayısıyla Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un turnuva maçlarında giydiği imzalı forması hediye edildi.
Program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. 

 

KULÜBE BAĞIŞTA BULUNAN İŞADAMLARI 

 

– Vefa Bozacısı (Çorlu/Türkgücü) : 5.000 TL.
– Seçkin Peynircilik : 10.000 TL.
– Mopaş Marketçilik : 25.000 TL.
– Doğusan Tekstil (Veliköy) : 2.000 TL.
– Pullukçu Kömür (İrfan Pullukçu) : 50.000 TL.
– Bolca Mantı : 10.000 TL.
– Kınay Petrol : 10.000 TL.
– Ünal Peynircilik : 50.000 TL.
– Uysal Madencilik : 25.000 TL.
– Yaman Peynircilik (Malkara) : 10.000 TL.
– Salmanlı Ticaret : 5.000 TL.
– Mustafa Başol : 5.000 TL.
– Sabri Çebi : 10.000 TL.
– Akpolat İnşaat : 50.000 TL.
– Ethem Çetin : 5.000 TL.
– Ramazan Erdoğan : 20.000 TL.
– Fedai Yüksel : 10.000 TL.
– Bekir Kiremitçi : 50.000 TL.
– Yusuf Gümüş : 75.000 TL.
– Oktay Demirhan : 15.000 TL.
– İmdat Saygı (T.dağ Ziraat Odası) : 5.000 TL.
– Ateş Tarım : 15.000 TL.
– S.paşa Süt Üreticileri Birliği : 2.000 TL.
– Pramit Dil Akademisi : 2.000 TL.
– Kayı Muhtarı Hasan Köseler : 500 TL.
– Candarlar Tarım : 10.000 TL.
– Salih Dağ : 15.000 TL.
– Sami Kayın : 20.000 TL.
– Kral Kokoreç : 2.000 TL.
– Mustafa Çetin (Kapaklı B.Bşk.) : Bir maaş bedeli
– Dr. Osman İnan (Hayrabolu B.Bşk.): 2.500 TL.
– Babadostu Cağ Kebap : 1.000 TL.
– Mertsan Makina : 5.000 TL.
– Cüneyt Yüksel : 70.000 TL.

Toplam : 592.000 TL.

Yayınlanma Tarihi : 3 Aralık 2019
Okunma Sayısı : 799
oıo