Sokakta yaşayan canlar tam kapanmada Süleymanpaşa Zabıtasına emanet
Sokakta yaşayan canlar tam kapanmada Süleymanpaşa Zabıtasına emanet
Süleymanpaşa Belediyesi, kapsamı genişletilerek tam kapanmaya dönüştürülen sokağa çıkma kısıtlamaları süresince yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor.
Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Veteriner İşleri Birimi ekipleri, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerle, martı, güvercin, karga gibi kanatlı hayvanlar için ilçe merkezinde belirlenen noktalara mama ve yem bırakılıyor.
ZABITADAN SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ
Bunun yanı sıra, tam kapanma sürecinin başladığı 30 Nisan Cuma gününden itibaren Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de rutin çalışmaları sürdürürken sokak hayvanlarına mama desteği sağlamaya başladı.
Tam kapanma nedeniyle sokağa çıkamayan hayvanseverlerin açığını kapatmak ve beslenmede zorlanan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayan Zabıta birimleri, vatandaşlardan da takdir topluyor.
“TEDBİRLERE UYARAK BİR KAP SU, BİR KAP YEMEK”
Konuyla ilgili olarak Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Gönül Belediyeciliği hizmet anlayışının gereği olarak aynı şehri paylaştığımız sokak hayvanlarımızı da kucaklıyor ve ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Asli görevlerimizin yanı sıra sokak hayvanlarımızla yakından ilgilenerek mama ihtiyaçlarını gidermeye katkıda bulunuyoruz. Havaların ısınması ile birlikte sokakta yaşayan canlarımızın hayati ihtiyaçlarından biri de su olmaktadır. Kıymetli vatandaşlarımızdan ricamız, tam kapanma şartlarını ihlal etmeden, kapılarının önlerinde bir kap yemek ve bir kap su bulundurmalarıdır,” ifadelerine yer verildi.
Meslek Yüksekokulları Eğitiminde Dijital Dönüşüm Konulu Eğitim Düzenlendi
Namık Kemal Üniversitesi “Meslek Yüksekokulları Eğitiminde Dijital Dönüşüm” konulu eğitim çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER tarafından verilen eğitime Üniversitemizin meslek yüksekokullarındaki akademisyenleri katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER eğitimde değişim kültürünü yaratmamaları, iletişim eksikliği, risk almaktan korkmaları, küçük kazanımlar yerine çok büyük değişimlerin hedeflenmesi sebebiyle altından kalkamamaları nedeniyle dijital dönüşüm yapan şirketlerin %70’inin başlangıç aşamasında başarısız olduğunu kaydederek, 8 adımda değişimin mümkün olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Bülent EKER, “Acil durum duygusunu arttırın, güçlü bir takım kurun, değişim için bir vizyon belirleyin, sağlam iletişim kurulmasını sağlayın, değişikliği yerleştirin ve değişimi kalıcı yapın” diyerek bu aşamalar hakkında bilgi verdi.
Dijital Dönüşüm ile değer yaratma konusuna değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, “Tüm bu teknolojilerin doğru kullanımı sayesinde üretimde dönüşüm gerçekleştirilebilecek, kalite yüksek verim, esneklik kabiliyeti ve hız kazanılabilecektir. Topyekûn bir gelişimden bahsedebilmemiz için bu teknolojilerin gerektiği alanlarda doğru şekilde kullanımı ama daha önemlisi bu teknolojilerin kendi kaynaklarımız ile geliştirilmesi gerekmektedir.” dedi.
“Değişen tüketici ve müşteri davranışları, teknolojinin ilerleme hızı nedeniyle firmalar iş yapış şekillerini dijitalleşmeye uyarlamak zorundalar” diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, “Dijitalleşme şirketin kaynaklarını, dijital teknolojilerin getirdiği fırsatları kullanarak gelir, büyüme ve şirkete değer katacak operasyonel sonuçlara dönüştürme sürecidir. Başka bir ifadeyle dijitalleşme şirketin bilgi, insan ve teknoloji kaynaklarını çok daha etkin kullanmak için teknolojiyi bu kaynaklara uygulamak anlamına gelir” sözlerine yer verdi.
Okunma Sayısı : 541