. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi‘2021-2022 Akademik Yılı Cübbe Giyme Töreni’ Gerçekleşti
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine 2021-2022 Akademik Yılı itibariyle Profesör Doktor, Doçent Doktor ve Doktor Öğretim Üyesi unvanlarıyla atanan akademisyenler için düzenlenen cübbe giyme töreni Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşti.
Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, akademik ve idari personel ile basın mensupları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Tekirdağ Namık Kemal ÜniversitesiTürk Müziği Devlet Konservatuvarı icra heyeti, Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU yönetiminde programın başlangıcında bir müzik dinletisi icra etti. Sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, göreve geldiği günden bu yana Üniversitemizde gerçekleşen gelişmeyi özetleyerek başladığı selamlama konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, büyük bir hızla büyümekte, hem sosyal hem de akademik anlamda ülkemize, bölgemize ve şehrimize katkılarda bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, ilerleyen teknolojisiyle beraber bölgemizin yenilikçi dönüşümünde ana figür olmaktadır. Adı başarılarla özdeşleşmiş üniversitemiz, herkesin eğitim almak istediği bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir. Bugüne kadar yetişmesine emek verdiğiniz tüm gençler, Üniversitemize kazandırmış olduğunuz akademik başarılar, bilim camiasına yapmış olduğunuz değerli katkılar ve yaptığınız tüm kıymetli ve özverili çalışmalar için sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmasında 56 Profesör Doktor, 81 Doçent Doktor ve 70 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam207 Öğretim Üyesinincübbe giyeceğini belirten Rektör ŞAHİN “Üniversitemizin bugünkü cübbe giyme töreni, bazen yazılı kurallardan daha önemlidir. Dünyada üç meslek grubu cübbe giyer. Bunlar bilim insanları, yargı mensupları ve din adamlarıdır. Bu meslek gruplarına yüklenen önemin göstergesi olarak cübbe giyilir ve cübbe de önemini kendine yüklenen bu değerlerden alır” şeklinde devam etti.
Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında son olarak “Bugün çok kıymetli bir gün,çünkü akademik hayatta belli anlar vardır veo anları hayatınızda hiç unutmazsınız. İleride anılarınızı yâd ettiğinizde bugünü her zaman gururla hatırlayacağınıza inanıyorum. Yetiştirdiğiniz öğrencilerle Türkiye’yi her alanda bir adım daha öteye götüreceksiniz. ‘Geleceğe Açılan Kapı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ adına akademik kadrolarınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” sözlerine yer verdi.
Ardından programın tören kısmına geçildi. Törende ilk önce ABD’nin Stanford Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından her yıl oluşturulan ve Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier’in yayınladığı ‘Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne giren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademisyenleri sahneye davet edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, ‘Kariyer Boyu Etki’ ve ‘Yıllık Etki’ olmak üzere her iki kategoride kendisinin de dahil olduğu listede yer alanÜniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ATEŞ’e ve ardından ‘Yıllık Etki’ kategorisinde listede yer alan Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet AYDIN ile NABİLTEM Akademik Personeli Doç. Dr. Elif Burcu AYDIN’ı tebrik ederekÜniversitemizin prestij yayını ‘Namık Kemal - Hayatı, Düşünceleri ve Eserleri’ kitabını takdimetti. Rektör ŞAHİN kendilerini başarılarından ötürü kutlarken, tüm akademisyenlerimize de daha çok makale ve akademik çalışma çağrısında bulundu.
Sonrasında tören akademisyenlere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI tarafından akademik bilginin ve ahlakın sembolü olan cübbelerin giydirilmesi ve belge takdimi ile devam etti. Tören, gruplar halinde gerçekleşen toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.
Okunma Sayısı : 815