İŞKUR TEKİRDAĞ SAHAYA İNİYOR

2019 TEKİRDAĞ İŞGÜCÜ PİYASA ARAŞTIRMASI (İPA)

İŞKUR TEKİRDAĞ İŞVERENLERİ ZİYARET EDEREK İŞGÜCÜ PİYASASINDA İHTİYAÇ DUYULAN MESLEKLERİ YERİNDE TESPİT EDECEK.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2019 Yılı 1 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında 2934 işyeri ziyaret edilecektir.

Tekirdağ ilinin tamamında gerçekleştirilecek araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2020 yılında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir.

Bu çalışma ile birlikte Tekirdağ işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır. Tekirdağ ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir.

ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAKTIR.

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada ilimizde 20+ İstihdamlı İşyerleri için Tamsayım Yöntemi;  2-9 ve 10-19 arası istihdamlı işyerleri için Örnekleme Yöntemi ile çalışılacaktır. Çalışma başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecektir. İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir Danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecektir.

Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9, 10-19 ve 20+ istihdamlı toplam 2.934 işyerlerinde gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel ayrımlı istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir.

TEKİRDAĞ İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAKTIR.

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Tekirdağ işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Araştırma marifetiyle, aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 9 Nisan 2019
Okunma Sayısı : 718
oıo