Deprem ve Risk Yönetimi Bilim Kurulu Çalışma Grupları Oluşturuldu
Trakya Belediyeler Birliği tarafından organize edilen deprem ve doğal afetlere yönelik bilgilendirme programları çerçevesinde olası Marmara depremi riskine yönelik hazırlıklı olunması ile ilgili Trakya bölgesinde geniş kapsamlı tespit ve önlem çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Trakya Belediyeler Birliği öncülüğünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan “Deprem Risk Yönetimi Bilim Kurulu ve Çalışma Grubu” Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir araya geldi.
ÜÇ GRUP OLUŞTU
Deprem risk Yönetimi Bilim Kurulu ve Çalışma Grubu kendi içerisinde de üç ayrı gruba ayrıldı ve düzenlenen toplantılar;
- Afet Yönetimi Acil Durum Grubu,
- Zemin ve Geoteknik Grubu
- Yapısal Deprem Grubu ve Planlama
şeklinde üç ayrı etap halinde gerçekleştirildi.
Trakya Belediyeler Birliği’nin düzenlediği toplantı programlarına katılım sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte TMMOB, AFAD, AKUT ve UMKE bürokrat, akademisyen ve temsilciler; doğal afet risk yönetimi, kentleşme ve depremsellik konularıyla ilgili bilgi paylaşımlarında bulundular.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener; ihtiyaç duyulan kurum, kuruluş ve STK’ların da proje çalışmaları kapsamına dâhil edilebileceğini aktardı.
Katılımcılar, depremsellik açısından riskli bulunan bölgelerde gözlem ve tespitlerde bulundu.
HER İHTİMALE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, deprem hassasiyetine tekrar vurgu yaptı.
Başkan Albayrak; “Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle deprem olmak üzere doğal afetlere yönelik hazırlıklarımız için planlamalar yapıyoruz. Afet risklerini azaltmak ve halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için mücadelemizi aralıksız şekilde sürdürüyoruz. Halkımızın deprem konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla çalıştay ve konferans programları düzenliyoruz. İletişim Ağımızı ve Coğrafi Bilgi Sistemi uygulamalarımızı geliştirdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz birimlerimizle deprem güvenliği için zemin etüdü çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Gözlem istasyonumuzu ve yapısal alarm sistemimizi faaliyete geçirdik. Riskli Bölgelerimizde kentsel dönüşüm uygulamalarımız devam ediyor. Binaların risk sınıfını belirlemek amacıyla performans analizi yapıyoruz. Afet Toplanma Ve Geçici Barınma Alanlarının sayılarını hızla arttırıyoruz. Deprem İle İlgili Tüm Çalışmalarımızın yer aldığı internet sitemizi faaliyete geçirdik. Afet konteynerlerimizi kentimizdeki stratejik konumlarda kullanıma hazır hale getirdik. Birimlerimizin kesintisiz iletişimi için geniş kapsamlı bir altyapı oluşturuyoruz. Bölgemizde afet risklerinin azaltılması konusunda yapılması gereken pek çok çalışma var. En büyük dileğimiz bölgemizde yıkıcı afetlerin yaşanmamasıdır. Deprem kuşağında bulunmamız nedeniyle her ihtimale hazırlıklı olmalıyız. Kurulda yer alan temsilcilerimize toplantılara katılımları için teşekkür ederim.” dedi.
Okunma Sayısı : 355