Damla Projesi Gönüllüleri NKÜ’yü Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen Damla Projesi kapsamında Tekirdağ’a gelen 40 genç, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini ziyaret etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER tarafından karşılanan gençlerle Rektörlük Senato Salonunda bir söyleşi gerçekleştirildi. Gençlerin ziyaretine ve söyleşiye Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN ile Gençlik Merkezi Müdürü Turgut KILIÇTAŞ da eşlik etti.

Dezavantajlı aile, çocuk ve gençlerle bir araya gelmek, kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ve gönüllük faaliyetleri yürütmek amacıyla ilimizde 10 gün boyunca çeşitli faaliyetlerde bulunacak gençlere hitaben yaptığı konuşmada Prof. Dr. Bülent EKER, “Hepiniz hoş geldiniz. Burayı bir aile ocağı olarak kabul edin lütfen” dedi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tanıttı.

Bu anlamlı projeye gönüllü olarak katıldıkları için gençleri kutlayan Prof. Dr. EKER, kadınların iş yaşamına katkıları ve gücüne vurgu yaptığı konuşmasında, katma değer yaratan inovatif fikirler geliştirmeleri hususunda gençlere tavsiyelerde bulundu. Örnek olarak da bir tanesi Rektörlük Binasında da yer alan Kütüphane Kiosk’unu tanıtarak “Öğrencilerimizi dijital yönden de desteklemek istiyoruz. Çeşitli birimlerde turuncu renkli kiosklarımız var. Bunlar öğrencilerimizin kitap bulma sorununu ortadan kaldırıyor. Milli Kütüphane ve Külliye’deki Millet Kütüphanesi gibi açık erişim kaynaklarına kiosklardan öğrencilerimiz erişip bu kütüphanelerde sunulan kitapları ücretsiz olarak taşınabilir belleklerine indirebiliyor” dedi.

Tekirdağ’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren gençler de inovasyonun ilerleme, gelişim ve ülke geleceği için öneminin bilincinde olduklarını ifade ettiler. 30’u aşkın ilden proje kapsamında Tekirdağ’a gelen gençler, ziyaret sonunda Prof. Dr. Bülent EKER’e çiçek verip teşekkürlerini ilettiler.

Gönüllülük esaslı Damla Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biridir. İnsanı odağına alan bu proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile, çocuk ve gençlerin hiçbir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır. Damla projesinin her bir programı ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik ekiplerden oluşmaktadır. Bu ekipler projenin yürütüldüğü illerde dezavantajlı bölgelerde gönüllülük faaliyetleri yürütmektedir. Program sonunda katılımcı gençlere katılım belgesi verilmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 2022-5-17 22:12:10
Okunma Sayısı : 518
oıo