BÜYÜKŞEHİR YARALARIN SARILMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNADI Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ı depreme hazır hale getirmek için var gücüyle çalışıyor ‘GÜVENLİ GELECEK BİRLİKTE GELECEK’

10 ili etkileyen ve Dünya’nın en büyük felaketlerinden biri olan olarak gösterilen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ilk saatlerinden itibaren bir kriz masası oluşturarak tüm imkânlarını seferber eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta enkaz altında kalan canların hayata tutunmalarına katkı sağlamak amacıyla arama kurtarma ekibini bölgeye gönderdi. Deprem sonrası süreçte ise bölge halkı için koordineli bir şekilde yardım seferberliği başlatıldı ve öncelikli ihtiyaçları karşılamaya yönelik nitelikli insani yardım malzemeleri depremzedelere ulaştırıldı.

AFET SONRASI KOORDİNE OLUNARAK İVEDİLİKLE AKSİYON ALINDI

Afet haberini alır almaz harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem anından itibaren yaraları sarmak, depremzede vatandaşlarımızın yaşadığı acıları hafifletmek ve yaşanan sıkıntıları bir nebze de olsa da giderebilmek için yoğun çaba sarf etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında kurulan afet kriz masasında tüm çalışmalar planlanıp koordine edilerek hızlı bir şekilde aksiyon alınması sağlandı.

UZMAN PERSONELLERDEN OLUŞAN ARAMA KURTARMA EKİBİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

10 ilde etkili olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinde tüm Türkiye tek yürek oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de tüm imkânlarını bölge halkı için seferber etti. 42 araç ve 173 personelden oluşan ekip, arama kurtarma, enkaz kaldırma, insani yardım, ulaşım, şehircilik, kentsel altyapı ve cenaze faaliyetlerinde özverili ve fedakârca görev yaptı. Arama kurtarma ekibi enkaz altında kalan canlarımızı sağ olarak kurtarmayı başardı.

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR İÇİN YARDIM KÖPRÜSÜ KURULDU

Deprem felaketinden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için ivedilikle harekete geçen Tekirdağ büyükşehir Belediyesi; bölgede yapılan araştırmalar, sahada görev yapan uzman personellerin tespit ettiği acil ve öncelikli ihtiyaçlar ile ilgili kurum ve kuruluşlardan alınan bilgiler doğrultusunda belirlediği insani yardım malzemelerini bölgeye gönderdi ve depremzedelere ulaştırdı. Bu kapsamda; 5.000 koli 5 tır gıda paketi, 618 koli bebek ve yetişkin giyim yardımı, 25.000 adet kek, 25.000 adet süt kumanya, 1.840 adet bebek bezi, 62.969 adet paketli gıda, 13.998 konserve ve hazır yemek, 5.937 ekmek, 3.294 adet 0.5’lik su, 2.070 adet süt, 3.330 adet sarf malzeme (bardak vs), 600 adet kumanya, 4.320 adet iç çamaşırı, 1.399 kadın hijyen, 2.194 kıyafet (bere, iş elbisesi, pijama, eşofman, bone, eşarp), 100 koli Glutensiz özel üretim koli deprem bölgesine gönderildi.

TEMEL GEREKSİNİM OLAN BARINMA İHTİYACI ÖN PLANDA TUTULDU

Deprem sonrası, depremden etkilenen vatandaşlar için en temel gereksinim olan barınma ihtiyacını karşılamak için de çaba sarf eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 6 adet 9.15X12 metre ebatlarında soğuk iklim çadırı, 200 adet 4X4 metre ebatlarında çadır, 100 adet kampet yatak, 5 adet konteyner tuvalet, büyükşehir bünyesinde imal edilen 150 ade soba 100 adet uyku tulumunu depremzedelere ulaştırarak bu alanda da aktif rol oynadı.

DEPREMZEDE AİLELERE KUCAK AÇTIK

Deprem bölgesinde aktif rol alarak yaraların sarılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremzede ailelere de güzel kalpli Tekirdağlılar adına kucak açtı. Depremzede aileleri Tekirdağ’da en iyi koşullarda ağırlayarak barınma ihtiyaçlarını karşılayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaşayabilecekleri en büyük afetlerden birini yaşayarak yuvalarını kaybeden depremzedelere evlerinden çok uzakta olmalarına rağmen sıcak bir yuvada kalabilmeleri için büyük bir çaba sarf etti. Depremzede ailelerimizin günlük yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri için yeme içme, barınma ve her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından rutin sağlık kontrolleri yapılmakta olup her türlü sağlık işleri titizlikle yürütülmektedir. Sosyal hizmet uzmanları ve uzman psikologlarımız tarafından psikolojik destek verilmektedir. Afetzedeler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Sosyal Yardım Çarşısı’na getirilerek acil temel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ayrıca okula giden depremzede çocuklarımızın okul kayıtları yapılmış olup tüm eğitim giderleri Büyükşehir Belediyemizce karşılanmaktadır. 

DEPREM BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTEREN HAYVAN ÜRETİCİLERİ DE UNUTULMADI

Yaptığı çalışmalar ile depremden etkilenen tüm kesimlere dokunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde faaliyet gösteren hayvan üreticilerini de unutmadı. Besicilerin, üretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan ve Malkara’da bulunan Birlik Yem fabrikasında üretilen 25 ton süt yemi, 25 ton besi yemi ve 25 ton da kuzu yemi olmak üzere toplam 75 ton hayvan yemi bölgeye gönderilerek besicilere ulaştırıldı.

TESKİ EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE ALTYAPI ONARIM ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ

7 araç 14 personel ile deprem bölgesinde görev alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşu Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), özellikle depremin büyük hasar verdiği içme suyu hatlarının onarımı ve kritik bölgelere su temin edilmesi noktasında önemli çalışmalara imza attı. TESKİ ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; İskenderun Devlet Hastanesine su verilmesi, Sahra Hastanesine hidrofor imalatı ile su verilmesi, 17 Çadırkent ve Konteyner kente su verilmesi, İsmetpaşa Meydanı, Sakarya, Modern Evler, Yunus Emre Mahallesi Körleme işlemleri yer alırken, hâlihazırda kaçak arızası tamir işlemleri devam etmektedir.

DEPREM BÖLGESİNDE YER ALAN İLİMİZDE DE DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Deprem sonrası süreçte tüm imkânlarını deprem bölgesi için seferber eden ve yaraların sarılması noktasında önemli çalışmalara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde yer alan Tekirdağ için de depreme hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİNALARIMIZIN DEPREME DAYANIKLILIKLARINI ÖLÇÜYORUZ

Bu kapsamda Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, 2000 öncesi inşa edilen binaların deprem performans analizleri yapılmaya başlandı. Öte yandan il genelinde afet risklerinin azaltılması için bakanlık ve ilçe belediyeleri ile ortak yol haritası belirleyeceğiz.

ZEMİN ETÜDÜ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Başta deprem olmak üzere heyelan, sel, taşkın oturma riski taşıyan alanları ilçe bazında belirledik ve bu doğrultuda bir eylem planı oluşturduk. Yeni deprem yönetmeliğine göre il genelinde zemin sınıflandırmalarımızı tamamladık.

GÖZLEM İSTASYONU VE YAPISAL ALARM SİSTEMİ KURDUK

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle Tekirdağ'a deprem kayıtçıları yerleştirdik. Bu kapsamda TBB Hizmet Binamıza Kandilli Rasathanesi ile yapısal alarm sistemi kurulumunu gerçekleştirdik.

AFET ODAKLI ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ İÇİN PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Afetlerin tehlikesini en düşük seviyeye indirgemek amacıyla Süleymanpaşa İlçesi Kentsel Dönüşüm Master Planımızı yaptık ve Altınova Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projemizi hazırladık. Tüm ilçelerimizde afet riski en yüksek alanları belirledik.

DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN EĞİTİM ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Afet yönetimi ve Afet Öncesi Planlama konularında uzman akademisyenlerin katılımıyla uygulamalı eğitimler ve masa başı tatbikatları düzenliyoruz. Tekirdağ ili genelinde ve civar illerde yaklaşık 300 bin vatandaşımıza Deprem Simülasyon Eğitim Tırımızda uygulamalı eğitimler verdik.

AFET TOPLANMA VE GEÇİCİ BARINMA ALANLARININ SAYILARINI HIZLA ARTIRIYORUZ

Afetin ilk saatlerinde vatandaşlarımızın geçici olarak ikamet edeceği yapısal tehlike ve risklerden uzak toplam 350 adet afet toplanma alanı belirledik. 200 afet toplanma alanımızda afet sonrasında ihtiyaç duyulacak elektrik enerjisinin üretilebilmesi amacıyla jeneratör panosu montajını tamamladık. 16 afet toplanma alanımızda konteyner tuvalet montajı yapılmış olup, konteyner tuvalet sayısını arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

AFET KONTEYNERLERİMİZ HAZIR

Olası depremlerde arama-kurtarma, ilkyardım, barınma, defin vb. faaliyetlerde acil olarak ihtiyaç duyulacak ekipman ve malzemelerin bulunduğu 25 adet afet konteynerini temin ederek 11 ilçemizde, başta itfaiye istasyonlarımız olmak üzere stratejik konumlara yerleştirdik.

BAŞKAN ALBAYRAK: “YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYORUZ”

Deprem sonrası tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz Türk halkı olarak her türlü zorluğu ve sıkıntıyı birlik ve beraberlik içerisinde aşmayı bilen bir milletiz. Deprem sonrası oluşturulan sevgi, birlik, beraberlik ve yardım zincirinde biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yerimizi aldık. Tüm imkânlarımızı deprem bölgesi ve depremzede vatandaşlarımız için seferber ettik, etmeye de devam ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinden insani yardımlara, altyapı onarım hizmetlerinden depremzede ailelerimizin misafir edilmesine kadar, deprem bölgesi ve depremzede vatandaşlarımız için her alanda çalışıyoruz. En son depremzede vatandaşımızın ihtiyacı karşılanana kadar da yardım ve hizmetlerimiz devam edecek.  Yaralarımızı hep birlikte saracağız.” dedi. 

Deprem bölgesi ve depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ederken diğer taraftan Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olması gerçeğinden hareketle kenti depreme hazır hale getirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Albayrak bu kapsamda önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları önemli projeleri de tek tek sıraladı.

DEPREME AYRILAN BÜTÇE HIZLA REVİZE EDİLEREK ARTIRILACAK

Öncelikli olarak büyükşehir belediyemizin deprem için ayrılan bütçesini hızla revize ederek artıracağız.

BİRİMLER ARASI KESİNTİSİZ İLETİŞİM İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Deprem sonrasında birimlerimiz arasında iletişimin kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için 5 adet telsiz röle istasyonuna ek olarak 6’ncı istasyon kurulmuş, radyolink ve röle sayısı arttırılmıştır. Kapsama alanı çalışması sonuçlarına göre 3 adet operatör kulesi kiralanarak istasyon sayılarının 9 adete çıkarılması için çalışmalar başlatılmıştır. Öte yandan uydu iletişimi kapsamında ise 15 adet uydu telefonu alınacaktır. Uydu interneti kullanımı ile ilgili altyapı çalışmaları başlatılmıştır.

 

DEPREM SONRASI SAĞLIK HİZMETLERİNİN AKSAMADAN YÜRÜTÜLEBİLMESİ İÇİN EYLEM PLANIMIZ HAZIR

Deprem sonrasında yerinde ve mobil sağlık hizmetleri verilebilmesi, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve dezenfeksiyon işlemleri için gerekli planlamalar yapıldı.

AFET SONRASI KURULMASI PLANLANAN ÇADIR KENT ALANLARININ ALTYAPISI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Afet sonrasında il genelinde kurulması planlanan Çadır kent alanları tüm detaylarıyla 2017 yılında tespit edilmiş ve imar planlarına işlenmiştir. Ayrıca TESKİ tarafından çadır kent alanlarına su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin götürülmesiyle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Marmaraereğlisi Çeşmeli Mahallesi Çadırkent Barınma Alanında; 3 adet 100 m3’lük foseptik, 1900 metre 160 mm çapında içme suyu hattı parsel içerisine kadar getirildi.

Şarköy Eriklice Mahallesi Çadırkent Barınma Alanında; 2 adet 100 m3’lük foseptik,90mm çapında 1200 m içme suyu parsel içerisine kadar getirildi.

Süleymanpaşa Köseilyas Mahallesi Çadırkent Barınma Alanında; kanalizasyon mevcut şebeke hattına bağlanacaktır,110 mm çapında 600 m içme suyu hattı parsel içerisine getirildi. Diğer çadırkent barınma alanlarının altyapısının hazır hale getirilmesi için de çalışmalar devam etmektedir.

AFET SONRASI KESİNTİSİZ SU TEMİNİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Deprem sonrası olası enerji kesilmesine bağlı olarak su kesintisi yaşamamak adına İlçe merkezlerine su temini sağlayan büyük terfi merkezleri ve kuyulara jeneratör koyma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Kalan tesisler içinde jeneratör koyma işlemleri devam etmektedir.

DEPREM ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURUYORUZ

Trakya Belediyeler Birliği işbirliği ile bilim insanları, akademisyenler ve teknokratlardan oluşan Deprem Çalışma Grubu oluşturulması ile ilgili çalışmalarımıza başladık.

MARMARA DEPREM KONSEYİNDE AKTİF OLARAK ROL ALACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması planlanan Marmara Deprem Konseyi projesinde de aktif olarak yer alacağız.

AFET VE ACİL DURUM STRATEJİ PLANLARIMIZI REVİZE EDİYORUZ

İTÜ ile yapılan çalışmalar kapsamında Belediyemizin Afet ve Acil Durum Strateji Planlarımız mevcuttur. Bu planları yeni tecrübeler ve yeni gözlemler kapsamında tekrar revize ediyoruz.

YAPISAL ALARM SİSTEMİ PROJESİNİN KAPSAMINI GENİŞLETİYORUZ

Kandilli Rasathanesi ile protokol yaparak başlattığımız kuvvetli yer hareketçi ağı kurulumuna devam ederek sayılarını arttırıyoruz. Bu kapsamda belediyemize kurulan yapısal alarm sistemi projesine sanayi alanları, enerji tesisleri gibi üniteleri de dâhil etmeyi planlıyoruz.

İMAR ÇALIŞMALARIMIZI AFET RİSKLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

2014 yılında başlatılan mikro bölgeleme ve jeolojik jeoteknik etüd çalışmaları sonuçları mevcut imar planlarına işlenecek ve gerekmesi halinde ilçe belediyeleriyle işbirliği içerisinde imar planlarının revizyonu yapılacak. 2016 yılında hazırlanan, Çevre Şehircilik Bakanlığı onayı alınarak tüm ili kapsayan 1/25.000 ve 1/100.000 ölçekli jeolojik etüt raporu ışığında 1/25000 ölçekli çevre düzeni planımız revize edilmiş olup, 1/25000 ölçekli Tekirdağ nazım imar planı yapım çalışmalarına başlandı. Afet riskleri göz önünde bulundurularak devam eden Tekirdağ imar yönetmeliği güncelleme çalışmalarımız da koordineli bir şekilde devam etmektedir.

OLASI DEPREM KAYIP TAHMİNLERİ PROJESİ 2023 YILINDA TAMAMLANACAK

2022 yılında il bütününde başlattığımız ‘Olası Deprem Kayıp Tahminleri Projesi’ni 2023 yılında tamamlanmayı hedefliyoruz.

TAM DONANIMLI ARAMA KURTARMA ARAÇLARININ SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Afetler ve acil durumlarda kullanılacak gerekli ekipman ve malzemelerin yer alacağı Arama Kurtarma Araçlarımızın sayısını artırmayı hedefliyoruz.

TÜM PARKLARIMIZ AFET SONRASI YAŞAM ALANI OLACAK ŞEKİLDE DİZAYN EDİLECEK

Vatandaşlarımızın kent yaşamında rahat nefes aldıkları, sosyalleştikleri ve spor yaptıkları semt parklarımız, afet yaşanması halinde aşevi, tuvalet-duş vb. işlevlere sahip çadırkent alanlarına dönüştürülecek.

AFET SONRASI İÇİN MOBİL FIRIN VE AŞEVİ YAPACAĞIZ

Olası depremlerden sonra afetzedelerin acil ve kişisel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Mobil Fırın, Mobil Aşevi ve Mobil Duş gibi üniteleri temin edeceğiz.

AFET SONRASI YERİNDE SAĞLIK HİZMETLERİ VERİLEBİLMESİ İÇİN GEREKLİ PLANLAMALAR YAPILDI

Afet sonrası dönemde sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde afetzedelere ulaştırılması amacıyla mobil sağlık hizmetleri, yerinde sağlık hizmetleri, bulaşıcı hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmalar ve dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra sokak ve ev hayvanlarına veterinerlik hizmetleri verilebilmesi için gerekli planlamalar yapılarak eylem planı oluşturuldu.

AFET SONRASI BİREY VE ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL DESTEK VE FAALİYETLER

Deprem sonrasında çocukların bakımı için çocuk kreşleri kurmayı planlıyoruz. bireylere ve çocuklara yönelik olarak sosyal destek etkinliklerinin yanı sıra psiko-sosyal destek verilmesiyle ilgili çalışmalara da başlandı.

AFET SONRASI İÇİN ÇÖZÜM NOKTALARI KURACAĞIZ

Olası bir deprem sonrası yaşanacak olan her türlü olumsuz duruma karşı depremzede vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve gerekli yönlendirmelerin yapılması noktasında önemli rol üstlenecek olan çözüm noktalarını şehrin stratejik noktalarında konumlandırmayı planlıyoruz.

TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZI UNUTMADIK

Tarihi-Kültürel miraslarda oluşabilecek riskleri önleyecek ve kültür varlıklarımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak yapım ve proje işlemlerini hassasiyetle yürütmekteyiz.

TÜM PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ORTAK AKILLA ÇALIŞACAĞIZ

İlçe belediyeleri, üniversiteler, STK’ler, meslek odaları ve kurumlardan oluşan Deprem Çalışma Gurubu ile ilimizle olası afetler öncesinde etkili bir şekilde hazırlık yapma konusunda yol haritası oluşturmayı hedefliyoruz.

TESKİ, OLASI BİR AFET SONRASI SAHADA AKTİF ROL ALACAK

Olası bir afet sonrası kurulacak olan kriz yönetim merkezlerinin etkin ve aktif bir şekilde görev yapabilmesi ve alınacak önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesinin sağlanabilmesi için TESKİ’ye bağlı mevcut şantiye alanları kriz yönetim merkezi olacak şekilde organize edilecek.  

Afet yönetim merkezlerinde, afet sonrası yol haritasını yönetecek, işleyiş ve planlamada etkin rol alacak olan en az Genel Müdür seviyesinde karar verici üst düzey yöneticilerin görevlendirilmesi sağlanacak.

Deprem sonrası içme suyu ana isale hattı ve şebeke borularında meydana gelebilecek arıza ve yıkımlara karşı yeterli miktarda yedek parça ve boru ile hatların onarımı aşamasında kullanılacak olan kaynak makinası, kolay tamir takımları gibi her türlü ekipman temin edilerek güvenli lojistik depoda muhafaza edilecek. 

Afet sonrası senaryoda en önemli yaşamsal ihtiyaç maddesi olan suyun afetzedelere iletilmesi noktasında önemli bir rol üstlenecek su tankerlerinin sayısı artırılacak.

Deprem sonrası altyapı hatlarında meydana gelebilecek arızalara hızlı müdahale önemli olduğundan, mevcut altyapı sistemine ait tüm verilerin Coğrafi bilgi sistemine (CBS) dijital ortamda aktarılması sağlanacak. Ayrıca tüm verilerin çıktısı alınarak fiziki ortamda da muhafaza edilmesi sağlanacak.

Afet sonrası elektrik hatlarında yaşanacak kesintilerden dolayı depremzedelere su temininde aksaklık yaşanmaması için büyük terfi merkezleri ve belli başlı su kuyularına jeneratörler monte edilecek. Jeneratörlerin kesintisiz çalışması için de depolanacak yakıt için yakıt tankeri sayısı artırılacak.

Ayrıca su kuyuları ve terfi merkezlerinin kesintisiz bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin üretimi amacıyla sanayi tipi jeneratörler devreye alınacak. Ayrıca çevre dostu Rüzgar Enerji Sistemi (RES) ve Güneş Enerjisi gibi alternatif enerji sistemlerinin kurulması ile ilgili önemli aşama kaydedildi.

Oluşacak afet durumunda suyun kalitesinde yaşanacak bozulmalar için alternatifli klorlama sistemleri geliştirilecek.

Deprem sonrası süreçte iletişim hatlarında kesintiler yaşanacağından, il genelinde kesintisiz olarak çalışacak uydu telefonu ve telsiz altyapısı oluşturulacak.

Deprem sonrası süreçte yapılacak çalışmalar için gerekli olan tüm sayısal veriler, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde dijital ortamda yedeklenmesi sağlanacak.

Afet sonrası müdahalelerin hızlı ve güvenli olabilmesi adına tüm çalışanlarımız için Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında gerekli eğitimlerin alınması noktasında planlama yapılacak.

Sonuç olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ı depreme hazır hale getirmek için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Şuanda tek ve en önemli gündem maddemiz deprem ve Tekirdağ’ın depreme hazır hale getirilmesi. Tüm halkımızın da desteğiyle bu konudaki projelerimizi hayata geçireceğiz.” 

Yayınlanma Tarihi : 2023-3-22 09:38:50
Okunma Sayısı : 446
oıo