BÜYÜK MÜREFTE DEPREMİ'NİN YILDÖNÜMÜNDE "DİRENÇLİ KENT" PANELİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 1912 yılında yaşanan Büyük Mürefte Depremi'nin 112. yılı anısına ‘Dirençli Kent’ Paneli düzenledi. 1912 Şarköy Depremini Anma Programı, hem geçmişi anmak hem de gelecekteki olası afetlere karşı bilinçlenmek amacıyla gerçekleştirildi.

Şarköy ilçesi İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen ve Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener yaptı. Panelde, depremle ilgili farkındalığın artırılmasının yanı sıra, Tekirdağ'ın deprem riski ve alınması gereken önlemler hakkında da önemli bilgiler verildi.

Programda ayrıca deprem bilincini artırma ve dayanıklı kentler oluşturma yolunda atılacak adımlar paylaşılırken alanında uzman isimler tarafından, geçmişten dersler çıkarılıp geleceğe yönelik dirençli şehirler inşa etmenin önemine vurgu yapıldı.

Program sonunda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından büyükşehir belediyesinin geçmişten bugüne depreme yönelik yaptığı çalışmalar hakkında sunum eşliğinde katılımcılara bilgiler verildi.

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER: “AFETLERE DİRENÇLİ BİR KENT OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

1912 Büyük Mürefte Depremi’nin yıldönümünde Şarköy’de anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “1912 Şarköy Depremi'nin 112. yılı anısına düzenlediğimiz bu program, hem geçmişimizi anmak hem de geleceğimize daha güvenlebakmak içinson derece önemli. Deprem, maalesef ki ülkemizin gerçeği. Tekirdağ olarak biz de deprem hattı üzerinde bulunuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de, bu gerçekten hareketle kentimizi depreme hazır hale getirmek için gerekli önlemleri alıyoruz. Bu programda, alanında uzman değerli bilim insanlarımızın katılımıyla, deprem bilincini artırmak ve afetlere dirençli kentler inşa etmek için atılması gereken adımlar hep birlikte ele alınarak değerlendirildi. Son derece faydalı ve verimli bir program oldu. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy gibi alanında uzman isimler, deprem konusunda önemli bilgiler verdiler. Tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geleceğe daha güvenle bakabilmemiz için, bu tür farkındalık ve bilinçlendirme etkinliklerinin büyük önem taşıdığına inanıyorum. Hep birlikte el ele vererek, Tekirdağ’ımızı depreme karşı daha dirençli bir hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yayınlanma Tarihi : 2024-8-11 11:33:55
Okunma Sayısı : 112
fhgfh