AKPA KİMYA’YADAN MURATLI EĞİTİMİNE BÜYÜK DESTEKDESTEK

 

Akpa Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Darcan, Kemal Darcan Ortaokul Projesi içerisinde: 20 derslik, kapalı spor salonu, bağımsız sanat atölyesi ve uzay gözlemevi bulunmaktadır. Kemal Darcan Ortaokulu Projesi ile yeni yüzyılın değişen şartlarına uygun, geleceğin bilgi toplumunu oluşturma yolunda nitelikli insan gücünü yetiştirme, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak, öğrencilerin kaliteli eğitim alması hedeflenmektedir.

Kemal Darcan Ortaokul Proje Konsepti; bulunduğu alanın çevresel ve topoğrafik verilerinin doğru analiz edilmesiyle oluşturulmuştur. Mimari yapı hazırlanırken alanın sınırlarını temel alarak ana fonksiyonlar belirlenmiştir. Projede alanın geometrik yapısını baz alan bir platform kurgulanmıştır.

Ana platformda yer alan ortaokul yapısı konturu sınırlayan simetride farklı cephe elemanları ve fonksiyonlarla biçimlenmiştir. Eğitim alanı içerisinde oluşturulan; geniş alanlar, şeffaf yüzeyler, sirkülasyon elemanları ve teneffüs alanları ile öğrencilerin rahatlığını, etkileşimlerini güçlendiren mekânsal bir kurgu yaratılmıştır.

Kemal Darcan Ortaokul Projesinde yakalanan net geometri ve yalın mimari, modern çizgilerle birleşerek geniş ferah bir alan yaratmakta ve görsel zenginliği üst düzeye taşımaktadır.

Yapıda; 20 derslik, kapalı spor salonu, bağımsız sanat atölyesi ve uzay gözlem evi alanları bulunmaktadır. Etkinlik ve tören alanlarıyla öğrencilerin açık alan ve spor gereksinimlerini karşılayacak peyzaj tasarımlarıyla şekillendirilen projedeki geniş yeşil alan, basketbol, voleybol, güneş saati, satranç oyun alanları ile öğrencilere çeşitli aktiviteler sunmaktadır.

Kemal Darcan Ortaokul Projesi, öğrencilere sunacağı nitelikli eğitim olanağı, duruşu ve yarattığı değer ile bilgili, sağlıklı gelecek nesillerin yetişmesine katkı sağlayarak ülkemizin gururu olacaktır.

1997 yılında kurulan AKPA Kimya; Kompozit, Petrokimya ve Boya sektörlerinde kullanılmakta olan Organik Peroksit, Başlatıcı, Hızlandırıcı ve Boya kurutucular üretmektedir. Üretim operasyonlarını 38.000 m²’si kapalı 70.000 m²’si açık alana sahip Tekirdağ’da bulunan fabrikasında gerçekleştirmektedir.

20 derslikli Kemal Darcan Ortaokulu; konferans salonu, teknoloji ve tasarım atölyeleri, kapalı spor salonu, uzay gözlem evi, geniş oyun ve tenefüs alanlarıyla güzide bir eğitim kurumu olacaktır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer,Konuşmasında En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, “Eğitim, olmazsa olmazımızdır. Yeni dönemde de eğitim öncelikli projelerle geleceğimize yatırım yapacağız. Tüm ilçelerimizde kreşler açacağız. Şarköy’de yapımı devam eden kreşimizi en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz.Yükseköğrenim Öğrenci Yurtları hizmeti ile Tekirdağ’a üniversite eğitimi için şehir dışından gelen gençlere eğitimleri boyunca konfor düzeyi yüksek, temiz, güvenli ve ev sıcaklığında barınma imkânları sunacağız.Öğrencilere yönelik eğitsel ve sosyal nitelikli projelerimizle, onların eğitim hayatlarına katkı sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla eğitim alanında iş birliğine hazırız.İş İnsanı Kemal Darcan’ı son derece önemli ve anlamlı girişiminden dolayı tebrik ediyor, temelini atacağımız Kemal Darcan Ortaokulu’nun, Muratlı’mıza ve öğrencilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Tekirdağ Valisi Recep  Soytürk; “Tekirdağ’ın nüfusu 1.167.056’dır. Her yıl yaklaşık 30.000 göç alıyor. Yani kısaca her yıl yaklaşık bir Muratlı ilçesi kadar nüfus ilimize geliyor. Bunun alt yapısını hazırlamak lazım, yollarını hazırlamak lazım, hastanelerini yapmak lazım, okulunu yapmak lazım. Birçok alt yapı ihtiyacı var. Burada hem yerel yönetimlere hem de devletin birçok birimine iş düşüyor. Hastaneler yapılıyor, bitmeden yeni hastane ihtiyacı çıkıyor. Okul yapılıyor, inşaatı bitmeden yeni okul ihtiyacı karşımıza çıkıyor. Kısacası her yıl 10 tane 24 derslikli okul zaten yapmamız gerekiyor. Ama ayrıca az önce de zikredildi, bundan 10 yıl önce, depremden sonra, şimdiki İçişleri Bakanımız, o zamanki Tekirdağ Valimiz, tam bir devlet adamı edası ile tüm okullarımızın deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı yönünde bir talimat veriyor. Bunun sonucunda bir kısmı güçlendirme ile devam eder deniliyor, bunların büyük bir kısmı bitti, çok az bir kısmı devam ediyor. Bir kısmı yıkılması gerekiyor deniliyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın da onayı ile depreme dayanıklı olmayan bu binalar yıkılıyor. Bu yıkılan binaların yerine planlanan okullar ile ilgili Milli Eğitim Bakanımızın yaklaşık 6 ay önce ilimizi ziyaretlerinde uzun uzun konuştuk, programa aldırdık ve teknik personel sıkıntısını hem yerel yönetimlerimizden hem OSB’lerden aldığımız destekle giderdik. Ankara’daki protokol, imza, onay kısımlarını birebir takip ettik ve sonucunda da işlerimizin yüzde sekseninin yaklaşık maliyeti ve ihaleye çıkması, ihale tarihi alınması anlamında yüzde seksenini tamamladım. Elimizde çok az bir iş var, onların yaklaşık maliyetini de hazırladık. Yakın bir tarihte ihaleye çıkacağız. Ayrıca TOKİ tarafından yapılması beklenen 14 okul gecikince Bakanlığımız ile görüştük, bu 14 okulun da Valilik olarak ihalesini biz yapacağız. Dosyalarını aldık, onaylarını aldık. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde 14 tane okulunda ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. 
Bütün bu safhalarda Milli Eğitim Bakanımızın çok ciddi desteğini gördük. Bakan Yardımcımızın çok ciddi desteğini gördük. İki Genel Müdürümüzün, İnşaat Emlak ve Strateji Başkanımızın da çok desteğini gördük. Huzurlarınızda hepsine şükranlarımı arz ediyorum. Bu kadar hızlı hareket edip, onayları vermeselerdi, bu kadar hızlı hareket edemezdik. Bu okulları kazandıramazdık diye düşünüyorum.
 Milli Eğitim Bakanlığı kendisine düşeni yapıyor, okulları planlıyor yapıyor ama bir taraftan da hayırseverlerimiz var. 8 aydır buradayım, 8 hayırsever ile eğitim protokolü imzaladık. Ayrıca yerel yönetimlerimiz de, az önce Başkanımız bahsetti, Kadir Başkan döneminde 11 ilçeye 11 okul yapıldı. Süleymanpaşa’da iki tane okul yapıldı. Kapaklı’da, Çerkezköy’de, Çorlu’da yerel yönetimlerimiz tarafından okullar yapıldı. Onlara da şükranlarımı arz ediyorum. Bu hayırseverlik katsayısının artarak devam etmesini diliyorum. 
Ben tekrar Kemal Bey’e çok teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin. Çok önemli bir yatırım yapıyorsunuz. Diğer yatırımlarınız da çok önemli, cari açığı kapatıyorsunuz, ülkeye döviz girdisi sağlıyorsunuz, bunlar çok önemli ama bana sorarsanız en önemlisi bu arkamızda yapacağınız olan okul. Çünkü bu ilelebet baki kalacak isminiz burada yaşayacak. Tekrar hayırlı olsun diyorum, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.


Protokol konuşmalarının ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından butona basılarak temel atma başlatıldı.
Murat ilçemizde düzenlenen Temel Atma Töreni’ne Vali Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Muratlı Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
20 derslikli Kemal Darcan Ortaokulu; konferans salonu, teknoloji ve tasarım atölyeleri, kapalı spor salonu, uzay gözlem evi, geniş oyun ve tenefüs alanlarıyla güzide bir eğitim kurumu olacaktır.

AKPA KİMYA’YI TANIYALIM

1997 yılında kurulan AKPA Kimya; Kompozit, Petrokimya ve Boya sektörlerinde kullanılmakta olan Organik Peroksit, Başlatıcı, Hızlandırıcı ve Boya kurutucular üretmektedir. Üretim operasyonlarını 38.000 m²’si kapalı 70.000 m²’si açık alana sahip Tekirdağ’da bulunan fabrikasında gerçekleştirmektedir.

Tekirdağ Muratlı’daki fabrikasıyla Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük üretim tesisine sahip olan AKPA Kimya birçok endüstri koluna ara mamul üretmekte, 75’ten fazla ülkeye ihracat yapmakta ve küresel pazarda ilk beşte yer almaktadır. Ürün yelpazesini her geçen gün geliştiren AKPA Kimya pazara yüksek kaliteli ürünler sunarak dünya markası olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük tesisinde; AR-GE, Kalite Kontrol ve Çevre Laboratuvarları,standart ve soğutmalı depolar ile ofisler bulunmaktadır. Yurt içinde bulunan iş ortaklarına daha hızlı ve zamanında teslimat yapmak amacı ile 2018 yılında İstanbul Kıraç bölgesinde 7.500 m² kapalı alana sahip bir depo hizmete açmıştır. Avrupa, Asya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan ofis ve depoları sayesinde hızlı ve kısa sürede ürün tedariki sağlamaktadır.

Küresel pazarda aktif rol alan ve sürekli gelişen AKPA Kimya, iş ortaklarının gereksinimlerini en uygun şekilde karşılamak ve taleplerine göre özel üretimler yapmak amacıyla AR-GE, üretim, kalite kontrol,kalite güvence ve satış, pazarlama konularında uzmanlardan oluşan, ürün geliştirme ve teknik desteğe yönelik bir ekip oluşturmuştur. AR-GE alanındaki önemli yatırımlar AKPA Kimya’nın büyüme sürecinde etkin rol almıştır.

AKPA Kimya, globalde yerel olmak ve müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel ürünler üreterek en iyi hizmeti verebilmek için Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Karolina eyaletinde yerleşik AKPA US tesisinde son teknoloji ekipmanlara sahip laboratuvar kurulumunu 2023 yılında gerçekleştirmiştir.

Kuzey Amerika’daki yeni laboratuvarı ile yalnızca kalite kontrol ve uygulama testleri yapmaklakalmıyor aynı zamanda müşterilerinin özel isteklerine uygun ürünler geliştirerek ürün taleplerine hızla yanıt verebiliyor. ABD’de bulunan tesisinde, iş ortaklarının teknik açıdan beklentilerini sağlayarak Kuzey Amerika’daki büyüme stratejisinin temellerini sağlamlaştırarak, yüksek kaliteli ürünleriyle müşterilerine en iyi hizmeti sunmakta, bilim ve teknoloji alanındaki araştırma, geliştirme çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

AKPA, ürün kalitesini geliştirmek ve güvence altına almak amacıyla ISO 9001:2015 Kalite YönetimSistemi Standartları tarafından belgelendirilmiştir. ISO 45001-2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları tarafından onay almıştır. ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 10002:2018Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi belgelerine sahiptir.

Ürünlerinin REACH ve ECHA kayıtları da bulunmaktadır.

AKPA Kimya, içinde yaşadığı toplum için yalnızca ekonomik değil sosyal katkıyı da en üst düzeyde sağlayabilmek amacıyla birçok kurumsal sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek topluma fayda sağlamayı amaçlamaktadır.

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri arasında: Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü ve FEZA Havacılık ve Uzay Takımı sponsorluğu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı AKPA Kimya Bursları ile başarılı öğrencileri desteklemekte, öğrenimlerine devam eden öğrencileri teşvik etmekte, başarılı ve ihtiyaç sahibi  öğrencilere öğrenim olanağı yaratarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek öğrenim gerektiren sahalardaki eleman açığını kapatmak için öğrencilere 3 ayrı kategoride (başarı, destek, üstün yetenekli ve engelli) bursları vermektedir. Ayrıca, 2021 yılında yaşanan orman yangınları sonrasındaTEMA vakfının ‘yaşamı yeniden yeşertelim’ çağrısına destek vermiş, kaybedilen ormanları yeniden yeşertmek için her bir çalışanı ve ailesi adına 4’er fidan bağışlamıştır.

Kahramanmaraş ve Pazarcık’ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremler nedeniyle oluşan ihtiyaçların giderilmesine yönelik AKPA Kimya, yetkili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak deprem bölgelerine yıl boyunca belirli aralıklarla yardım tırları göndererek bu acı ve zor günlerin yaralarının sarılmasına yönelik var gücüyle çalışmıştır. 10 ilimizi etkileyen 6 Şubat depreminin ardından yaşanan bu büyük deprem felaketinin sonucu ne olursa olsun kadınların çalışma hayatından kopmamaları,kendi emeklerini üretmeye devam etmeleri, fırsat eşitliğinin sürmesi adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen Hatay Defne Kadın Kooperatifi üyesi kadınların ürettiği ürünleri alarak değerli kadın çalışma arkadaşlarına hediye etmiştir. Aynı zamanda, AKPA Kimya Toplum Gönüllüleri olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel 500 kişilik konteynır kente 25 çocuğun aynı anda etkinlik yapıp, oyun oynayabileceği, kitap okuyabileceği, resim/boyama, deney yapabileceği ve içerisinde kitaplar, bilim setleri, oyunlar bulunan “AKPA Çocuk Oyun Çadırı”nın kurulumunu gerçekleştirmiştir. Kalıcı olarak çocukların kullanımına sunulan “AKPA Çocuk Oyun Çadırı”nın hem kapalı hem de açık hava etkinlik materyalleri bulunmaktadır.

AKPA Kimya’nın sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalar bunlarla da sınırlı kalmayarak 3 tarafı denizlerle çevrili güzide ülkemizin adını uluslararası alanda duyurmak amacıyla TAYK –Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışının ana sponsorluğunu üstlenmektedir. AKPA Kimya Sponsorluğunda düzenlenen, TAYK –Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı yaklaşık 400 deniz mili mesafesiyle Türkiye’nin en prestijli ve uzun rotalı açık deniz yat yarışı olma özelliğini elinde bulunduruyor. 2024 yılı itibariyle yaklaşık 555 deniz mili mesafeli olarak Bir yarış, İki boğaz, üç deniz sloganıyla 13-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yine AKPA Kimya ana sponsorluğu ile gerçekleşecek yat yarışı ile Türkiye’nin yelken sporundaki başarısı ulusal ve uluslararası mecrada yer almaktadır.

AKPA Kimya, yelken sporunu daha geniş kitlelere duyurabilmek ve denizci bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla denizciliğe gönül vermiş kişileri yarışa teşvik etmeyi amaçladığını belirtiyor ve herkesi denize davet ediyor. AKPA Kimya, TAYK –Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışında 2022 yıllında kendi yelken takımı olan AKPA Sailing ile IRC 1 grubunda üçüncülük elde etmiş, 2023 yılında ise yeni teknesi J-111 AKPA Chemicals ile IRC 1 alanında birincilik ödülünü kazanmıştır. AKPA Sailing Yelken takımıyla çalışanlarına da yelken sevgisini benimsetmeyi amaçlayan AKPA Kimya, yelkenin birlikte hareket etme, birleştirici ve ekip çalışması gerektiren özelliklerini çalışma arkadaşlarında da gözlemlemenin ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyor.

AKPA Kimya, Tekirdağ Muratlı ilçesine 20 Derslikli Ortaokul, Kapalı Spor Salonu, Bağımsız Sanat Atölyesi ve Uzay Gözlemevi yaptırılmasına yönelik protokolü 2 Eylül 2022 yılında imzalayarak bu önemli okul projesini bölgemize ve ülkemize kazandırmak için çalışmalara başlamış, 9 Mayıs 2024 tarihinde Kemal Darcan Ortaokul Projesinin temel atma töreninin gerçekleştirmiştir. Kemal Darcan Ortaokulu Projesi ile yeni yüzyılın değişen şartlarına uygun, geleceğin bilgi toplumunu oluşturma yolunda nitelikli insan gücünü yetiştirme, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak, öğrencilerin kaliteli eğitim alması hedeflenmektedir. AKPA Kimya iştiraki olan Darcanlar Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DRC YAPI) tarafından projesi hazırlanarak yapımı üstlenilen Kemal Darcan Ortaokulu Projesi öğrencilere sunacağı nitelikli eğitim olanağı ve yarattığı değer ile bilgili, sağlıklı gelecek nesillerin yetişmesine katkı sağlayarak ülkemizin gururu olacaktır.

 

 

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-5-11 18:04:40
Okunma Sayısı : 196
4trert