Günay, Şanlıurfa’da düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ Konferansına TOBB’u temsilen katılım sağladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu’nun organizasyonu ile Şanlıurfa’da "İlham Veren Başarı Hikâyeleri" temalı konferans düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Harran Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlik, yoğun katılımla Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda yapıldı.

Konferansa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni temsilen Türkiye’deki Kadın Girişimciler Kurullarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay’ın yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ.Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, işadamları, akademisyen ve öğrenciler ile girişimciler katıldı.

Cengiz Günay burada yaptığı konuşmada, “Sayın Rektörüm, Oda ve Borsalarımızın Değerli Başkanları, Kadın Girişimciler Kurulumuzun Kıymetli Başkanı, Onur Konuğumuz Nurten Hanım, Değerli Misafirler;

Sizleri şahsım ve TOBB Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Peygamberler şehri, Hz. İbrahim’in şehri, maneviyatın, barışın, kardeşliğin şehri, İslam’ın mukaddes şehri Şanlıurfa’da, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çevre illerden buraya gelen il kadın girişimci kurulu başkan ve üyelerimize, hoş geldiniz diyorum.

Ev sahibimiz, Sayın Rektörümüzde bu önemli günde bizi yalnız bırakmadı. Huzurlarınızda Sayın Rektörümüze, böyle güzel bir organizasyon düzenleyen TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Asuman Hanıma, Şanlıurfa TSO Başkanımız İbrahim Halil Peltek’e ve Şanlıurfa TB Başkanımız Mehmet Kaya’ya teşekkür ediyorum.

Asuman Hanımla TOBB’da birlikte çalışıyoruz, kendisi TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzun Başkan Yardımcısı. Kurulumuz çalışmalarında kendisinin değerli fikirlerinden birçok konuda faydalanıyoruz. Tabii ki bir teşekkürüm de Nurten Öztürk Hanımefendiye. Türkiye’deki kadınlar için çok önemli bir rol model.  Sadece kadınlara değil aslında herkes için bir rol model.

Nurten hanım, kurumsal bir şirketin sosyal sorumluluk konularında neler yapabileceğini bizlere gösterdi. Opet örneği birçok şirket için ilham kaynağı olmalı. Kendilerini yürekten kutluyorum.

Değerli Misafirler, TOBB olarak girişimcilerimizin toplumun her alanında daha fazla rol üstlenmesi için çaba harcıyoruz. Kadın evde otursun, erkek çalışsın anlayışına karşı çıkıyoruz. Kadın üretim alanında olmak zorunda. Bugün her ülkenin kalkınması girişimciliğe dayanıyor. Türkiye’nin zenginleşme yolculuğunda kadınlarımıza ihtiyacımız var. 2007 yılında kurduğumuz TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz bugün dünyanın en geniş kadın girişimci networkü haline geldi.

Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurduğumuz dönemde Türkiye’deki işverenlerin sadece yüzde 4’ü kadındı. Allah’a şükür şimdi bu rakamı yüzde 10’a çıkarttık. Gerçekleşen 6 puanlık artışta TOBB Kadın Girişimci Kurullarımızın emeği büyüktür. 81 ilde, oda ve borsalarımızın koordinasyonunda çalışan Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımız her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyorlar.  Türkiye’de girişimcilik gündemdeyse, bunu TOBB ve girişimci kurullarımız sağladı.

İşte biz de TOBB olarak; özel sektörün dijitalleşmesi ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedefliyor ve bunun için çalışıyoruz. Dünyanın en büyük küresel teknoloji firmalarıyla, bu kapsamda projeler üretiyoruz. Örneğin, Turkcell ile birlikte Geleceği Yazan Kadınlar Projesini gerçekleştirdik. Bu projeyle 3000 kadın kodlama öğrendi. Coca-cola, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Habitat ile gerçekleştirdiğimiz Kız Kardeşim Projesinde 20 bin kadın eğitim aldı. Bu konularda proje üretmeye devam edeceğiz

Değerli Misafirler, Ekonomiye kadın eli değmek zorunda! Eğer zenginleşmek istiyorsak, Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmayı hedefliyorsak kadınlara ihtiyacımız var.  Bakınız, kadınlarımızın işgücüne katılımını erkeklerin seviyesine çıkarırsak, ekonomimiz yüzde 20 daha zenginleşecek.  Milli gelirimiz 170 milyar dolar artacak, 1 trilyon doları geçecek. Bizim inancımızda “Kadınların haklarını gözetmemiz ve bu hususta Allah'tan korkmamız” tavsiye edilir. Peygamberimizin eşi Hz. Hatice validemiz devrin en büyük tüccarlarındandı.  Bakınız Türkiye, pek çok Batı ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme hakkı vermiştir.

Kadınlarımız 1930'de yerel seçimlerde, 1934'te de genel seçimlerde oy vermiş.  Biz böyle bir milletin evlatlarıyız.

Değerli Hanımefendiler, Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun hep söylediği gibi; Bir olun! Hemcinslerinizi koruyun! Kadınların belirli kalıplar içinde tanımlanmasına izin vermeyin. Yapamazsınız diyeni dinlemeyin. Elinizin hamuruyla her işe karışın! Tekrar vurguluyorum. Aklın cinsiyeti olmaz!  Başarının cinsiyeti olmaz! Ekonominin cinsiyeti olmaz! Sözlerime burada son verirken, Türkiye’nin geleceği için emek veren tüm kadınlarımıza tekrar teşekkür ediyorum.  Yolunuz açık olsun.” dedi.

Program açılış konuşmaları ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün başarı hikayesini katılımcılarla paylaşması, dinleyicilere başarıya giden yolda yapılması gereken metotları anlatmasının akabinde plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 27-02-2020
Okunma Sayısı : 659
oıo