Âdem Dalgıç Aşevi ve hizmet binası için açılış töreni düzenlendi

Âdem Dalgıç Aşevi ve hizmet binası için açılış töreni düzenlendi

Süleymanpaşa Belediyesi, yapımını 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 100. Yıl Mahallesi’nde hizmete kazandırdığı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası ve içerisinde yer alan Aşevi ile Hayır Çarşısının açılışlarını gerçekleştirdi. Tesise, Aşevi için ilk yatırımı yapan eski Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç’ın adı verildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve yönetimi, yeni seçilen MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Üretürk ve yönetimi, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve onur konuğu olarak 2009-2014 Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç ile çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.

Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin uygulandığı tören, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı eğitimcilerinin müzik dinletisi ile başladı, Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile devam etti.

YÜKSEL: “ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIMIN AÇILIŞINI YAPIYORUZ”

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Yüksel, “Süleymanpaşa için çok önemli bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Biliyorsunuz, ben inşaat sektöründe faaliyet gösteriyordum. Ahmet Aygün belediye başkanıyken kendisine, ‘Bu şehrin bir aşevine ihtiyacı var, belediye yer göstersin, ben inşa edeyim, rahmetli babamın adını vereyim,’ diye öneride bulunmuştum. O dönem uygun yer bulamamıştık. Daha sonra CHP’li bir belediye başkanının bu şehirdeki ihtiyaç sahiplerinin derdini dert edinip aşevi yaptığını gördüm ve çok mutlu oldum. Geçtiğimiz dönem de aşevimiz çalışıyordu ama çalışma şartları hiç uygun değildi. Dört farklı binaya depoları, mutfağı, hayır çarşısı dağılmış durumdaydı. Üstelik ciddi bir kira yükü de söz konusuydu. Bu şekilde yürümez deyip 60-65 gün gibi kısa bir sürede bu binamızı tamamlayıp geçtiğimiz Ramazan ayına yetiştirdik,” açıklamasında bulundu.

TESİSLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Tesis hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Yüksel, “Mülkiyeti belediyemize ait olan bu alanda alt kısmı tamamen betonarme, üst kısmı prefabrik yapıya sahip 3 katlı bir bina yapıldı. Bodrum katında, Allah korusun, Tekirdağ’da bir doğal afetle karşı karşıya kaldığımızda, bizim ciddi anlamda gıda ihtiyacımızı karşılayabilecek, günlük 5 bin kişiye yemek yapabilecek bir mutfak ve o mutfağı besleyebilecek buzhane ve depolar bulunuyor. Bir üst katında aşevi, mutfak ve yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kıyafet ihtiyaçları için Hayır Çarşısı var. Hayır Çarşısı’ndan iki dini bayramımız öncesinde toplamda 1500’ün üzerinde çocuğumuzu giydirdik. Hayırsever vatandaşlarımızın giyilebilecek durumda olan ve kullanmadıkları kıyafetlerini bağışladıkları, temizlenip ütülendikten sonra bedenlerine göre ayrılıp ihtiyaç sahiplerimizin istifadesine sunduğumuz bir ücretsiz giyim mağazası olarak düşünebiliriz. En üst katında ise Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüzün büroları, toplantı odası, personelimizin ihtiyacını karşılayacak muayene odası ve Ağız ve Diş Sağlığı kliniği var. Bu projenin bize maliyeti ise 1 milyon 278 bin lira oldu.” dedi.

YÜKSEL’DEN DALGIÇ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ VE ÇİÇEK

Yüksel konuşmasını, “Binamız estetik açıdan da 100. Yıl Mahallesi’ne yakışan bir bina oldu. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bölgemizde yaşayan tüm hemşehrilerimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Allah mahcup etmesin. Biz bu yatırımı yaptık ama bu proje için ilk adımı atan Sayın Âdem Dalgıç’a da özel olarak teşekkür etmek istiyorum,” sözleri ile tamamlayarak Dalgıç’ı sahneye davet etti.

Eski Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim eden Başkan Yüksel, “Bu şehre her kim bir zerre kadar katkı sunmuşsa onun ismini yaşatmak gerektiğine inanıyorum. Her şey siyaset değil, birbirimize sahip çıkmalı, yiğidin hakkını yiğide vermeliyiz,” ifadelerini kullandı.

DALGIÇ: “İKİ HAYALİMDEN BİRİYDİ, ÇOK MUTLUYUM”

Yüksel’in ardından konuşan eski Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç, isminin aşevine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “Başkanlık dönemimde iki büyük hayalim vardı. Biri atık sularımızın biyolojik olarak arıtılmasını sağlayarak çevremizi, denizimizi kirletmesinin ve insan sağlığını tehdit etmesinin önüne geçmek, diğeri de şehrimizde aç, açıkta hiç kimsenin kalmamasını sağlamaktı. İlk hayalim için görev süremiz boyunca çok çalıştık ve bugün bu hayalimin gerçekleşmiş olduğunu görüyorum. Aynı şekilde bugün açılışında bulunduğumuz bu tesisle ikinci hayalim de gerçekleşmiş oldu. Bunun için çok ama çok mutluyum. Az önce dolaşma şansım oldu. Son derece modern ve şehrimize yakışan bir bina olmuş. Başta Cüneyt Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

KAYMAKAM KAYA: “MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

Dalgıç’ın ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, “Kaymakamlık bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilçemizde ihtiyacı olan her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Salgın sürecinde üç faz halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımda bulunduk. Şimdi iki yeni faz daha aktif edildi. Bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2 milyon liranın üzerinde katkıda bulunduk. Zor durumdaki insanların sıkıntılarının giderilmesi çok değerli. Böyle bir tesisi hayata geçirerek bu çabanın içinde olmak çok değerli. Bu tesiste iki önemli nokta görüyorum. Birincisi ihtiyacı olanın yanında olmak, diğeri ise vefa duygusudur. Belediye başkanımıza hem bu tesis için hem de vefa gösterdiği için teşekkür ediyorum. Marifet iltifata tabidir,” dedi.

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ YEL: “BUGÜN BURADA BİZE YAKIŞANI YAPIYORUZ”

Son olarak Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel konuşmasını gerçekleştirdi. Yel, “Devletlerin kalkınması ayrı, milletlerin kalkınması ayrı şeylerdir. Yatırımlar yapıp teknolojimizi geliştirerek ülkemizi kalkındırabiliriz ama milletlerin kalkınması ancak vefa duygularının, hatırşinaslığın, kadirşinaslığın gelişmesiyle, dayanışma ruhuyla, birbirimize verdiğimiz değerle olabilir. Aşevi, imaret kültürü, hem Selçuklu’da hem Osmanlı’da hem de cumhuriyetimiz döneminde vakıflar ve diğer kurumlar üzerinden yaşatılmış bir kültürdür. Üstelik sadece aç ve açıkta olan insanlar için değil her tür canlı için dayanışmanın ve yardımlaşmanın örneklerini sunmuşlardır. Bizler bugün, bu anlamda bütün dünyaya örnek olmuş asil bir milletin evlatları olarak bize yakışanı yapıyoruz. Hepimiz bir gün muhtaç olabiliriz. Böyle bir durumda insan onurunu zedelemeden ihtiyaçların karşılanması kurumlarımız ve yardımsever vatandaşlarımızın işbirliği ile mümkün olabilmektedir. Bu vesileyle, her iki belediye başkanımızı da paylaşma duygusunu yaşattıkları için ayrı ayrı tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YÜKSEL PROTOKOL İLE BİRLİKTE TESİSİ GEZDİ

Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Ek Hizmet Binası ve Op. Dr. Âdem Dalgıç Aşevi’nin açılış kurdelesi kesilerek tören tamamlandı. Törenin ardından protokol ile birlikte tesisleri dolaşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulundu. Ziyaretçilere, Süleymanpaşa Belediyesi Âdem Dalgıç Aşevi tarafından hazırlanan ve hijyenik paketlerde sunulan yiyecek ve içecekler ikram edildi.

Yayınlanma Tarihi : 2020-9-7 20:18:28
Okunma Sayısı : 977
oıo