Çorlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çorlu Belediye Meclisinin mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkan Vekili Ramazan Sezer’in yönetiminde belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Mart ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:
- 14.03.2026 tarihinde Bulgaristan'ın Dobriç, 15.03.2026 tarihinde Silistre (Dulovo) şehirlerinde Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenecek olan iftar yemeklerine katılacak 26 meclis üyesine pasaport ve yol giderlerinin kendileri tarafından karşılanmak suretiyle gri pasaport alımı için gerekli iznin verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Nusratiye Mahallesi 252 ada, 3 parselin kuzeyinde kalan ve imar planında park alanı içerisinde belirlenen alanın 1.404,00 m²'lik kısmının TESKİ Genel Müdürlüğü adına tahsisinin ve tahsis süresinin belirlenmesine ilişkin konunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- Hürriyet Mahallesi Meşe Sokak ve Adatepe Caddesi arasında kalan kamuya terkli park alanının Arif Öztürk isimli vatandaş tarafından ağaçlandırma çalışması yapılması için belediye başkanına protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Hıdırağa Mahallesi 389 ada 6 ve 7 parseller ile 386 ada 12,13 ve 25 parsellerin mesire alanı ve bölge parkı olarak tahsis edilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Çorlu Belediyesi ile Maliye Hazinesinin hissedar olduğu Önerler Mahallesi 402 ada 4 parsel sayılı 725,19 m²'lik taşınmazda Maliye Hazinesine ait 2790/24173 hisse (83,70 m²) hissenin satın alınması için belediye başkanına protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan; tapuda Reşadiye Mahallesi, 360 ada, 1 parsel numarasıyla kayıtlı, su deposu ve sebze bahçesi vasıflı taşınmazın su kuyusu yeri olarak TESKİ Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- Mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait olan Seymen Mahallesi 19 ada 2, 33 ve 35 parsellerden doğalgaz boru hattı geçiş izni konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Coğrafi işaretli ürünlerin belediye tesislerinde satılması ve ücret tarifesine eklenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- Parklara isim verilmesi konusunun görüşülmek üzere İç İşleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere taşıt alımı konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Meclis Üyesi Onur Yıldız tarafından okunan Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Meclis Üyesi Yunus Emre Sülün tarafından okunan İç İşleri Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından okunan İmar Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.
- Çorlu Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda; dar gelirli ailelerin 36-72 ay arası çocuklarının düzenli olarak sağlıklı beslenmesine destek olabilmek amacıyla “Meyve Dağıtım Projesi”nin hayata geçirilmesi için Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası ile iş birliği protokolü imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet ve talepler üzerine; imar planlarında eğitim tesis alanında kalan Zafer Mahallesi 2493 ada 3 parselde kamu hizmetlerinin (yol, aydınlatma vb.) sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- Çorlu Belediyesi Personel A.Ş.’nin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarına karşılık olmak üzere; mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait Nusratiye Mahallesi 2484 ada 4 parseldeki taşınmaz ile Reşadiye Mahallesi 609 ada 39 parseldeki taşınmazın Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine; Kazımiye Mahallesi 2712 ada 1 parsel üzerinde mevcut bulunan Abdülhamithan Ortaokulu’nun doğusunda yer alan mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı anaokulu fonksiyonlu 3643 ada 1 parsel arasındaki yolun kaldırılarak okul alanlarının birleştirilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Okunma Sayısı : 70

















